Noua spaima: Invazie de imigranti non-UE, cu ajutorul Romaniei, in Marea Britanie

Sute de mii de imigranti din tari care nu fac parte din Uniunea Europeana ar putea ajunge in marea Britanie prin intermediul pasapoartelor oferite de Romania si Bulgaria.

Cetatenii din Bulgaria si Romania pot munci liber, incepand cu 1 ianuarie 2014, in Marea Britanie. Cele doua tari ofera insa pasapoarte minoritatilor lor din tari mai sarace, precum Moldova, Macedonia si Serbia, asa ca britanicii se simt amenintati si de acesti posibili imigranti, scrie Daily Star.

Bulgaria a oferit 90.000 de pasapoarte macedonenilor, iar 4 milioane de moldoveni isi pot depune dosarul pentru obtinerea pasaportului romanesc. Peste 120.000 de moldoveni au deja pasaport romanesc. In plus, pana la 300.000 de turci sunt eligibili pentru pasapoarte bulgaresti, potrivit unor politici caracterizate drept „relaxate”.

Citiți și:  Poliţişti tăiati cu coasa de tigani | VIDEO SOCANT

„Cand eram in ministerul de Externe emiteam cate 500 de pasapoarte zilnic. Nu trebuiau decat sa demonstreze ca aveau sange bulgar”, a spus fostul ministrul bulgar Bojdar Dimitrov.

„Romania are o lege a imigratiei si mai liberala decat Bulgaria. Oricine traieste in Moldova, care a facut parte din Romania inainte de al doilea Raboi Mondial, are dreptul sa primeasca un pasaport romanesc in decurs de doua saptamani de la depunerea cererii.

Nu de bulgari trebuie sa fiti ingrijorati in Marea Britanie ci de moldoveni, rusi si ucraineni, care vor profita de legile relaxate din Romania pentru a cere pasaport UE cu care sa calatoreasca in tara voastra”, a mai spus acesta.

Citiți și:  Poliția știe ...și asta îi face complici!

Sursa: Ziare.com

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile