Noua lege a pensiilor a fost aprobată de Guvern. Anunţul făcut de Lia Olguţa Vasilescu

Guvernul a aprobat în şedinţa săptămânală noul proiect al Legii Pensiilor, a anunţat ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu.

‘Nicio pensie nu ca scădea după recalculare. Nu se modifică vârsta standard de pensionare şi nici stagiul de cotizare’, este anunţul făcut de ministrul Muncii la declaraţiile de presă susţinute după şedinţa de Guvern.

Vârsta de pensionare nu creşte, a anunţat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, după şedinţa de Guvern.

Totodată, punctul de pensie va fi de 45% din salariul mediul brut, anunţă Vasilescu.

Se prevede reducerea vârstei de pensionare pentru cei care muncesc în condiţii deosebite: Astfel, pentru un an realizat în condiţii deosebite, vârsta se reduce cu 3 luni, iar pentru un an realizat în condiţii speciale vârsta se reduce cu 6 luni.

Citiți și:  Avocata Ingrid Mocanu arunca BOMBA momentului despre noua lege a pensiilor! S-a aflat adevărul

O altă modificare prevede o majorare cu 25% a punctajelor lunare pentru persoanele care au realizat stagiul de cotizare ca nevăzători.

Printre noutăţile aduse la Legea Pensiilor este introducerea masteratului şi doctoratului ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare, pentru fiecare an de perioadă asimilată urmând a se acorda câte 0,25 de puncte.

Ministrul Muncii a anunţat şi că se introduce principiul contributivității, în așa fel încât cei care contribuie acum pentru pensii să aibă asigurată pensia în viitor.

Încă de la debutul şedinţei de Guvern, premierul Viorica Dăncilă a declarat că valoarea punctului de pensie va creşte gradual la 1.265 de lei în anul 2019, la 1.775 de lei în anul 2020 şi apoi la 1.875 de lei în anul 2021.

Citiți și:  ANUNTUL ANULUI pentru milioane de pensionari! Iohannis a dat OK-ul

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.