Nou medicament-minune împotriva COVID-19. Breaking news

Un nou medicament-minune împotriva COVID-19, denumit Regeneron, a fost aprobat în SUA. „Este vorba despre tratamentul cu anticorpi monoclonali sintetici, care acționează direct asupra proteinei spike și astfel virusul nu mai pătrunde în celulă. Este tratamentul pe care l-a folosit și Donald Trump când a fost infectat cu SARS-CoV-2 și se pare că rezultatele au fost excelente”, a explicat Andreea Cigolea, realizator al emisiunii „Sfat de Sănătate” de la Antena 3.

Tratamentul cu anticorpi pe care l-a urmat și Donald Trump a ajuns și la Iași. 3 pacienți de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași au beneficiat de acest tratament care se află, momentan, în studiu clinic.

„Și la Iași am derulat studiul cu acel concentrat de anticorpi, care poartă denumirea de REGENERON. Regeneronul este o soluție care cuprinde anticorpi care îmbracă că o mănușă virusul respectiv și îl împiedică să se așeze pe celulă, la locul receptorilor, și deci să se multiplice”, a declarat la Antena 3, Carmen Dorobăț, Manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

„Până în momentul de față am folosit în studiul clinic acest tratament la 3 pacienți. Ceea ce este bine e că Agenția Medicamentului din Statele Unite (FDA) a aprobat utilizarea sa, la tratamentul formelor ușoare și medii. Din declara’iile pacienților a reieșit că nu au avut niciun fel de reacții adverse iar starea generală s-a îmbunătățit”, a mai precizat aceasta.

„Toate tratamentele folosite până acum au fost utilizate de medici și în alte afecțiuni cum ar fi SARS-CoV-1 sau Ebola”, a explicat, la Antena 3, Andreea Cigolea, realizator al emisiunii „Sfat de Sănătate”.

„Este vorba despre tratamentul cu anticorpi monoclonali sintetici, care acționează direct asupra proteinei spike și astfel virusul nu mai pătrunde în celulă. Este tratamentul pe care l-a folosit și Donald Trump când a fost infectat cu SARS-CoV-2 și se pare că rezultatele au fost excelente. Medicii din România de la Institutul „Matei Balș” și cei de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, au folosit acest medicament în teste, iar rezultatele au fost excepționale. Bolnavii s-au vindecat mult mai repede.”

Aceasta a mai precizat că diferența între tratamentul cu plasmă și cel cu Regeneron ar fi faptul că anticorpii monoclonali din Regeneron sunt sintetici, iar cei din plasmă sunt naturali. Se pare că acest lucru ar contribui la o vindecare mult mai rapidă în cazul pacienților care primesc Regeneron.

Potrivit medicilor, anticorpii ar trebui administrați pentru tratamentul cazurilor ușoare și moderate de COVID-19, la adulți, inclusiv persoane peste 65 de ani, dar și la copii și adolescenți.

FDA a declarat că anticorpii nu sunt autorizați pentru pacienții spitalizați din cauza COVID-19 sau care necesită terapie cu oxigen.

Despre acest tratament a vorbit recent la noi şi prof. Adrian Streinu Cercel, care deja îl foloseşte la Instititul Matei Balş.

Metoda pentru stoparea pandemiei COVID în România ar fi folosirea pe scară largă a tratamentului cu anticorpi monoclonali, a declarat prof. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Balş din Capitală, la Antena 3.

Prof. Cercel: Anticorpii monoclonali, soluţia de ieşire din pandemie
„Văd că nu se vorbeşte deloc de anticorpii monoclonali şi ei ar putea să reprezinte modalitatea de ieşire din pandemie. Ei sunt acum în stadiu foarte avansat de studiu şi înregistrează un element de siguranţă foarte important.

În plus, ei reuşesc să neutralizeze şi să ţină sub control, pentru o perioadă de şase luni, o potenţială infecţie.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.