Nou front de lupta în Ucraina: Armata Rusiei lovește masiv

Armata rusă a început să folosească în mod activ rachete și lovituri aeriene în regiunea Zaporojie, în special în orașele Huliaipole și Orikhiv și, de asemenea, desfășoară atacuri de artilerie, a spus vineri colonelul Forțelor Armate ale Ucrainei, Ivan Ariefiev, citat de pravda.com.ua.

„Până de curând, inamicul nu a condus ostilități active pe frontul Zaporojie, ci a efectuat lovituri pentru a limita acțiunile trupelor noastre și pentru a ne distruge unitățile de artilerie. Astăzi, în jurul orei 11:00, inamicul a folosit activ aviația și artileria pe Huliaipole. Cu bombardamente masive, armata rusă distruge infrastructura pașnică a lui Orikhiv, lansând rachete și lovituri aeriene”, a afirmat acesta.

Cu o zi înainte, Administrația Militară Regională Zaporojie a raportat că armata rusă și-a schimbat tactica în încercarea de a avansa în estul Ucrainei.

La 2 mai, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat că armata rusă a desfășurat rachete antiaeriene portabile suplimentare în teritoriile ocupate temporar din regiunile Lugansk și Zaporojie pentru a crește sistemul de apărare aeriană.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.