“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
INTERNATIONALSTIRI

NOTA ZECE! Curtea Supremă a Rusiei a scos în afara legii mișcarea LGBT

#LGBT #GAY #Homosexuali

102831346 047de765 d214 4964 aa93 9e6daaeb5ca4

Curtea Supremă a Rusiei a emis joi, 30 noiembrie, o decizie prin care activiștii LGBT sunt etichetați drept extremiști, o hotărâre care a stârnit îngrijorare în rândul reprezentanților comunității homosexuale și transsexuale, având temeri că aceasta ar putea duce la arestări și urmăriri penale.

Instanța a anunțat că a aprobat o cerere a Ministerului Justiției pentru a desemna drept extremistă ceea ce a fost denumită “mișcarea socială internațională LGBT” și pentru a interzice activitățile acesteia.

Această măsură se înscrie într-un context de restricții din ce în ce mai stricte în Rusia referitoare la exprimarea orientării sexuale și identității de gen, inclusiv prin legi care interzic promovarea relațiilor sexuale “netradiționale” și interzic schimbările legale sau medicale ale sexului.

Președintele Vladimir Putin, care urmează să anunțe curând candidatura sa pentru un nou mandat de șase ani la alegerile din martie, a încercat să promoveze imaginea Rusiei ca gardian al valorilor morale tradiționale, contrastând cu un Occident văzut ca decadent.

Într-un discurs din anul precedent, el a remarcat că Occidentul adoptă “tendințe destul de ciudate, noi și ciudate, cum ar fi zeci de genuri și paradele gay”, dar nu ar avea dreptul să impună aceste lucruri altor țări.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, a declarat jurnaliștilor înainte de anunțul instanței că Kremlinul “nu monitorizează” acest caz și nu are niciun comentariu de făcut.

Curtea Supremă a avut nevoie de aproximativ cinci ore pentru a emite decizia, după ce și-a început ședința la ora locală 10:00. Procedurile au fost închise pentru presă, dar reporterilor li s-a permis să audă decizia finală.

Activiștii LGBT au considerat că decizia era inevitabilă după cererea Ministerului Justiției din 17 noiembrie, care a susținut – fără a furniza exemple concrete – că “diverse semne și manifestări de orientare extremistă, inclusiv incitarea la discordie socială și religioasă” au fost identificate în activitățile mișcării LGBT din Rusia.

“Bineînțeles că este foarte alarmant și nu-mi amintesc ca amenințarea să fi fost vreodată atât de serioasă și reală”, a declarat Aleksei Sergheev, un activist LGBT din Sankt Petersburg, într-un interviu acordat Reuters TV la începutul acestei luni.

Peste 100 de grupuri sunt deja interzise în Rusia ca fiind “extremiste”. Deciziile anterioare, cum ar fi interzicerea mișcării religioase Martorii lui Iehova și a organizațiilor fondatoare ale politicianului de opoziție Aleksei Navalnîi, au fost pretexte pentru arestări.

Sergheev a subliniat că activități precum suportul psihologic și juridic sau chiar “întâlniri la care poți doar să stai și să bei un ceai” vor fi interzise, ceea ce va priva multe persoane LGBT de sprijin. “Acestea fie se vor sinucide, fie vor fi pur și simplu într-o stare teribilă – viața lor va fi scurtată și sănătatea lor se va deteriora, vor consuma mai mult alcool și tutun, încercând cumva să scape de această realitate”, a explicat Sergheev.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.