Noi violente la Kiev. Gloante de cauciuc si zeci de raniti (FOTO+VIDEO)

Peste 200.000 de persoane au protestat duminica seara in Piata Independentei din centrul Kievului, in ciuda temperaturii scazute si in semn de sfidare fata de o decizie a autoritatilor de a interzice manifestarile de strada pana in 8 martie. Deasemenea, cei din prima linie a protestelor, in general tineri nationalisti si suporteri ai cluburilor de fotbal, au ignorat si scoaterea in afara legii a purtarii de masti sau sepci care acopera fata pentru participantii la demonstratii publice.

La finalul mitingului urias s-au produs ciocniri violente intre protestatari si fortele de ordine, mai multe persoane fiind ranite. Manifestantii au aruncat cu cocktailuri Molotov in fortele de ordine, care au raspuns cu gaze lacrimogene, gloante de cauciuc si lovituri de bastoane.

Citiți și:  Emanius - Voi n-ați fost cu noi în celule (versuri de Radu Gyr)

De cateva saptamani bune in Ucraina, in special in mairle orase din vest si in capitala, au loc manifestatii populare, la care participa atat forte nationaliste cat si partide moderate. Actiunile sunt motivate de decizia guvernului de a orienta tara in afara sferei de influenta a Uniunii Europene. Sursa: FrontPress.ro

23

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile