Noi REVOLTE RASIALE în SUA: Un infractor negru ucis de un polițist alb

APTOPIX Killings by Police Madison

Noi proteste au izbucnit in Statele Unite, vineri noaptea, de aceasta data in statul Wisconsin, dupa ce un politist a impuscat un infractor negru in varsta de 19 ani.

Autoritatile americane sustin ca baiatul a fost impuscat mortal in timpul unei lupte cu politistul, care a avut loc in Madison, capitala statului american, scrie Los Angeles Times.

Seful Politiei Madison, Mike Koval, a declarat ca tanarul ucis nu a fost identificat, explicand ca acesta a atacat un ofiter care se afla in zona in urma unui apel la numarul de urgenta. Totusi, patronul unui club local sustine ca baiatul impuscat este Tony Robinson.

Incidentul s-a produs dupa ce politia a primit un apel in care se semnala faptul ca o persoana a ranit pe cineva, apoi a intrat intr-un apartament. Un agent a auzit zgomot provenind dintr-o locuinta, a intrat si a fost atacat de un suspect.

Ofiterul a fost pus la pamant cu o lovitura in cap, urmand o lupta cu suspectul care, in cele din urma, a fost impuscat in cap. Politistul a incercat imediat sa il resusciteze pe tanar, care a fost dus la spital, unde a murit din cauza leziunilor, a relatat Koval. Si politistul ranit a fost spitalizat.

Ulterior, zeci de persoane de culoare din Madison au iesit in strada, scandand sloganuri impotriva politiei, iar autoritatile au precizat ca mitingul este “de inteles”, dar au facut apel la calm.

Cazul va fi anchetat de Departamentul pentru Investigatii Criminale din Statele Unite.Politistii americani o comit din nou: Au impuscat mortal un barbat, desi era pus la pamant – cum explica

Incidentul face parte dintr-o lunga serie de cazuri in care persoane de culoare au fost impuscate de politisti in SUA, acestia din urma reusind sa scape mereu de raspundere penala. In acest context, politistii americani au fost criticati in mai multe randuri de ocietatea americana ca s-au folosit de arme si au ucis oameni, desi acest lucru nu era necesar.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *