Noi descoperiri despre virusul Sars-Cov-2! Specialist rus în boli infecțioase: ‘Bolnavul poate fi contagios până la 20 de zile’

O persoană bolnavă de coronavirus poate reprezenta un pericol pentru populație timp de până la 20 de zile, a declarat Vladimir Chulanov, specialist-șef în boli infecțioase de la Ministerul Sănătății din Rusia.

„În severitate ușoară până la moderată, virusul este eliberat în decurs de 10 zile de la apariția simptomelor. În cazul bolii severe, durata izolării virusului poate fi mai mare, până la 20 de zile”, a spus Vladimir Chulanov, într-o conferință de presă, răspunzând la o întrebare despre cât timp bolnavii pot transmite virusul, relatează Interfax.

Bilanțul cazurilor de coronavirus la nivel mondial a depășit 40 de milioane.

Statele Unite, India și Brazilia rămân cele mai afectate țări din lume. Cazurile COVID-19 din America de Nord, Centrală și de Sud reprezintă aproximativ 47,27% din cazurile raportate la nivel global.

Noile cazuri cresc în Europa cu peste 150.000 pe zi, multe țări, inclusiv Italia, Olanda, Germania, Austria, Polonia, Ucraina, Cipru și Republica Cehă au raportat creșteri record zilnice ale numărului de infecții cu coronavirus. Europa reprezintă în prezent peste 17% din cazurile globale și aproape 22% din decesele cauzate de virus la nivel mondial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.