Un TIGAN, fost CANDITAT LA PRESEDENTIE, va executa 6 ani de inchisoare

ninel-potarca-puscarie

Ninel Potârcă, fost candidat la preşedinţie, va executa şase ani de puşcărie. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul

Ninel Potârcă îşi face bagajele pentru a merge la puşcărie, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv la şase ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală, într-un dosar penal în care a fost trimis în judecată de DNA. „Nu este o condamnare dreaptă. O să atac sentinţa la Drepturile Omului. Îmi fac bagajele, că altceva nu mai am ce face. Nu sunt speriat că am văzut cum e la închisoare“, a spus omul de afaceri de etnie romă, Ninel Potârcă, poreclit şi Obama de Meteor, după ce a candidat la preşedenţiie în anul 2009.

Prima condamnare, în anul 2012

Potârcă a suferit prima condamnare în acest dosar în toamna anului 2012. Omul de afaceri de etnie romă a fost condamnat la 3,6 ani închisoare, cu executare, dar sentinţa a fost atacată cu apel atât de către procurori, cât şi de către inculpat.

Procesul s-a mutat la Curtea de Apel Craiova, iar magistraţii din Bănie au hotărât, în vara anului 2013, că Potârcă merită o pedeapsă mai mare, de şase ani de închisoare cu executare. Obama de Meteor a atacat şi această sentinţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a dat verdictul în acest caz. Completul instanţei supreme a respins contestaţia lui Potârcă.

Alte condamnări

În acelaşi dosar a fost condamnat şi fratele fostului candidat la preşedinţie, Toma Potârcă. Acesta a primit o condamnare de cinci ani de închisoare. Alţi doi oameni de afaceri din judeţul Vâlcea au suferit condamnări în acest dosar. Radu Mihalache are de executat trei ani de detenţie, iar fratele acestuia, Dan Radu, recidivist, a fost condamnat la patru ani de închisoare.

Constantin Ninel Potârcă a mai fost condamnat, în anul 2012, la doi ani de închisoare cu suspendare de Tribunalul Gorj tot pentru evaziune fiscală.

Trimişi în judecată de DNA

Potârcă şi ceilalţi patru inculpaţi au fost trimişi în judecată, în anul 2011, de către DNA. Potrivit rechizitoriului, Obama de Meteor a înregistrat în contabilitatea uneia dintre firmele sale facturi fictive pentru a nu plăti statului impozite şi taxe în valoare de peste 18,6 milioane de lei. Din  această sumă, opt milioane de lei reprezintă TVA, iar restul impozit pe profit.

Firma Siatra Prod SRL, care a dat faliment, se ocupa cu colectarea de fier vechi. Societatea acestui a cumpărat, în anul 2000, fostul combinat chimic din Arad, care a fost demolat şi vândut la fier vechi.

Judecat pentru dare de mită

În prezent, Ninel Potârcă mai este judecat într-un dosar penal pentru dare de mită.

La sfârşitul anului trecut, Ninel Potârcă a fost arestat, după ce a încercat să-l mituiască cu suma de 20.000 de lei pe lichidatorul judiciar Matei Catrinoiu.  Preşedintele Patronatului Oamenilor de Afaceri Romi din România s-a întâlnit pe data de 19 decembrie cu lichidatorul judiciar şi i-a dat un avans de 5.000 de lei din mita promisă, urmând ca restul de bani să-i dea în 2014, în cursul lunii ianuarie. Ninel Constantin Potârcă a fost prins în flagrant, iar, ulterior, a fost trimis în judecată pentru dare de mită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. De ce nu este o condamnare dreapta, a primit prea putini ani de inchisoare sau ce?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *