fbpx
NATIONAL

Ninel Potarca cere infiintarea unei regiuni autonome tiganesti

În contextul regionalizării, afaceristul țigan Ninel Potârcă, preşedintele ”Patronatului Oamenilor de Afaceri Romi”, cere înființarea unei unități administrative pentru țigani. Fostul candidat la funcția de președinte al României susține că țiganii sunt discriminați de instanțele de judecată din România. Chiar el a fost condamnat pentru evaziune fiscală la șase ani de închisoare cu suspendare, în urmă cu câteva zile. Pentru a nu se mai confrunta cu această ”abuzuri” ale autorităților române, Potârcă a venit cu propunerea înființării unei regiuni țigănești.

constantin_ninel_potarca

„Toţi romii, mai devreme sau mai târziu, primesc aceeaşi sentinţă, care nu este dreaptă. O să ne căutăm dreptatea. Poate o să ne declarăm şi noi o zonă, pentru că se tot vorbeşte de regionalizare. Poate mergem secui şi ne facem o ţară a noastră ca nu se mai poate. Suntem discriminaţi“  a declarat afaceristul țigan pentru Adevărul.

Acesta vede doar două soluții pentru a opri ”discriminarea țiganilor”. Fie țiganii vor pleca din România, fie în țară vor veni încă 12 milioane de țigani din străinătate care urmează să se stabilească în Gorj, județ în care Potârcă planifică regiunea țigănească. „Ori romii pleacă din ţară, ori ţiganii din străinătate vin în România. Mă gândesc să le transmit gorjenilor ce ar trebui să facem, pentru că nu se mai poate. Sau poate facem o regiune a romilor în Gorj în care să aducem 12 milioane de romi din afară sau să plecăm noi din România“ a mai precizat Ninel Potârcă.

Potârcă nu este însă primul care a venit cu o asemenea propunere. În 1997 Iulian Rădulescu autoproclamatul împărat al țiganilor cerea înființarea unui stat al minorității țigănești care să cuprindă Târgu Jiu și zona din jurul orașului.

Conform recensământului din 2011 numărul țiganilor din România este de  619.007 de persoane, reprezentând 3,25% din populația țării. În realitate numărul lor este mult mai mare, posibil 2-3 milioane, mulți țigani preferând să se declare români la recensământ. Numărul lor fiind în continuă creștere există posibilitatea ca aceștia să devină majoritari în România în următoarele decenii.

Sursa: FrontPress.ro

Articole conexe

10 comentarii

  1. buna idee! plecati toti din tara, ca sunteti deja mult prea multi.da Ninel Potârcă ia-ti-i si du-i de acolo de unde ati venit.habar n-am de unde din India , din alte zone, dar n-ar fi rau sa va faceti o tara foaarte departe de Romania, ca ne faceti de ras peste tot in lume daca mai stati. majoritatea dintre voi nu vor sa munceasca, nu vor sa fie scolarizati, nu au nimic in comun cu igiena, etc. am ajuns noi românii sa avem mai putine drepturi ca voi in propria noastra tara. nu platiti impozite, va bransati ilegal la curent si cate si mai cate…le simt cu totii. ori va schimbati , ceea ce nu cred, ori plecati toti cu domnul in cauza Ninel Potârcă.drum bun!

  2. Chiar va rugam sa plecati definitiv, pe veci, din tara! India plange dupa voi! Sa scapam pentru totdeauna de ciuma tiganeasca!

  3. Ar fi ideal,sa redevina Romania , o tara a romanilor,unde poti trimite copilul pana la magazin si sa nu i se fure banii din mana,sau sa vina batut,scuipat de un borat :).Plecati si ma ofer sa va gasesc 100 de oameni care sa va care din Romania,moka,numai sa nu mai vina unul inapoi ,ca il vom pune la pastrat in beciul domnesc :)))

  4. Batranii voevozi se intorc in mormant. Batranele batalii si cultul stramosului ne striga din istorie: Ai grija tu popor al meu, ca vremuri grele te incearca (Iorga).

  5. Pai, daca v-ati infiinta propria tara, dar fara libera circulatie, fie muriti de foame, fie va mancati intre voi. Alte sanse de supravietuire nu aveti pt ca sunteti o populatie care daca este majoritara undeva, prin modul de viata, nu poate suzista… Prin urmare, aveti nevoie de altii pe care sa-i excrocati sau de la care sa furati. Fireste ca de aici fac exceptie aceo tigani de caracter care sunt altfel, putini ce-i drept, dar exista; iar aceia nu au ideile astea nicidecum. Pai, unde sa plecati? Duceti-va unde vreti in Europa ca nu va opreste nimeni, dar pe unde va duceti, stiti ce faceti… Antonescu va pregatise ceva pe la Bug, dar vi s-a facut pielea de gaina si ati zis ca e fascist si ca va vrea pierirea. Dar, daca ati fi cuminti, muncitori, civilizati, oare ar mai avea cineva ceva cu voi? Cum se face ca peste jumate din puscariasi sunt tigani? Au ajuns acolo din discriminare sau ca au savarsit infractiuni? Chiar si acolo, unde nu este bine, tot pe banii oamenilor care muncesc stau si cei care mai muncesc prin tara, nu sunt de-ai vostri…

    Poate va dam jumate din Covasna si impreuna cu cealalta jumate plus Harghita va facem o regiune autonoma voua si la secui… Va convine? Secuii sunt muncitori cu corecti, probabil ca in cativa zeci de ani v-ar taia si v-ar da foc si asa puscam 2 iepuri dintr-un foc…

    In concluzie, bagati-va mintile in cap toti care vreti sa sfartecati Romania! Romania nu este teatrul impartirilor dupa bunul plac al celor care au gasit un camin in ea… A trecut vremea aceea si prin urmare adaptati-va!

  6. Unde ar fi locatia respectiva 12 mile marine de la tarm spre prietenul si vecinul nostru,,Marea Neagra'' spre larg (adica dupa).

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.

%d blogeri au apreciat: