Nicușor Dan, dezvăluiri SOC: Pariază pe arestări!

Potrivit lui Nicuşor Dan, una dintre primele măsuri pe care intenţionează să le ia va fi demiterea şefului Direcţiei Juridice. Totodată, el a vorbit şi despre un prim gest, cu valoare simbolică, în legătură cu care a fost ironizat în campania electorală.

Primarul general ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat luni că în termen de o săptămână de la învestire intenţionează să prezinte situaţia financiară a Primăriei, iar în decurs de câteva luni va fi realizat un audit.

Totodată, întrebat la B1Tv dacă apreciază că ar putea exista persoane din rândul administraţiei precedente care să ajungă la închisoare, Nicuşor Dan a replicat: „Aş paria pe asta”.

Audit realizat de o companie specializată
„În orice caz, foarte repede o să aflaţi situaţia financiară a primăriei. Primăria Generală, care trebuie să dea o subvenţie şi pe care nu a dat-o şi lipsesc 800 de milioane de lei – toată această situaţie financiară a primăriei şi a instituţiilor din subordine o să o aveţi într-o săptămână, pentru că şi eu vreau să o am într-o săptămână, ca să nu intrăm în incapacitate de plată”, a spus el.

Nicuşor Dan a menţionat că va fi realizat şi un audit de către o companie specializată, în urma unui vot în acest sens în Consiliul General şi a unei proceduri de achiziţii, demers care ar putea dura 4-6 luni.

Citiți și:  Ciolacu aruncă în aer scena politică! Se cere DEMISIE de urgenţă: “Pleacă acasă!”

A arătat că vor fi analizate afacerile de corupţie despre care a vorbit în timpul campaniei electorale, dar a menţionat că mandatul său va consta în primul rând în rezolvarea marilor probleme ale oraşului.

”Ne vom duce pe marile dosare de retrocedări”
„Pe afacerile de corupţie de care am vorbit în campania asta electorală, fără îndoială, ne vom duce către ele. Ne vom duce şi pe marile dosare de retrocedări. Cum de au fost împroprietăriţi oameni în Parcul Herăstrău? (…) Nu acesta este obiectivul meu. Cred că mandatul meu, pe care mi l-au dat bucureştenii, este să rezolv problemele curente, mari, grave ale acestui oraş şi să îi dau o direcţie de dezvoltare.

Adică să atragem mari investiţii în Bucureşti, să îl profilăm pe piaţa globală ca centru de IT, să avem centre de conferinţe, să aibă loc aici evenimente de business, să vină o agenţie europeană să se instaleze la Bucureşti”, a precizat primarul general ales.

El a adăugat că de-a lungul timpului i-au fost aduse la cunoştinţă diverse situaţii, precum concursuri trucate sau oameni angajaţi fără diplome, aspecte despre care spune că vor fi verificate.

Citiți și:  Nicușor Dan, o mare țeapă?

”Un gest simbolic”
„Un segment important din Primăria Capitalei este corpul de control al primarului. De-a lungul timpului mi-au fost aduse la cunoştinţă concursuri trucate, oameni angajaţi fără diplome.

Toate lucrurile acestea vor fi verificate şi în măsura în care ele sunt penale, vor fi direcţionate către organele competente. În plus, am vorbit de nişte mari afaceri de corupţie: de Parcul Verdi, de Cinema Lumina, de achiziţia tramvaielor. Promit că ne vom uita cu mare atenţie”, a mai spus el.

Potrivit lui Nicuşor Dan, una dintre primele măsuri pe care intenţionează să le ia va fi demiterea şefului Direcţiei Juridice.

Totodată, a vorbit şi despre un prim gest, cu valoare simbolică – deschiderea uşilor primăriei, aflate peste drum de Cişmigiu.

„Acum, ea (uşa, n.r.) e închisă cu lacăt şi dacă nu mă înşel, are şi un covoraş, iar bucureştenii intră prin nişte intrări laterale, înguste. Am fost acuzat că acesta e programul meu de campanie. Nu. Dar este un gest simbolic”, a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Un cometariu

  1. Asta o sa faca parade de homosexuali, sa ii vezi pe homalai ce petreceau la barul de langa centrul vechi, pazit de politia locala, nu cumva sa deranjeze cineva creaturile.

    O sa ne umple de musulmani si migranti si colorati, vin vremuri grele, alegerile locale au fost o victorie pentru planul Kalergi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.