Nicolae Ciucă face ANUNTUL momentului! BREAKING NEWS

La începutul ședinței de miercuri de la Palatul Victoria, prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va aproba, azi, prin OUG, Acordul de împrumut între Comisia Europeană și România. Potrivit premierului, țara noastră va putea beneficia, astfel, de 14,94 de milioane de euro din aproape 29 de miliarde de euro disponibile prin Planul Național de Redresare și Reziliere (PNRR).

„Încă din primele zile de guvernare am lucrat pentru operaţionalizarea celui mai important proiect de ţară, post-pandemic, PNRR. Astăzi vom analiza şi aproba în Guvern, prin ordonanţă de urgenţă, Acordul de împrumut între Comisia Europeană şi România prin care ţara noastră va beneficia de 14,94 miliarde euro din cei aproximativ 29 miliarde euro, disponibili prin PNRR”, spune premierul.

De asemenea, Nicolae Ciucă a anunțat că banii care vin de la Comisia Europeană vor și investiți în economie.

”Bani pe care îi vom investi în economie, în condiţii extrem de avantajoase. Ordonanţa de urgenţă de astăzi completează cadrul instituţional pentru implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi stabilirea fluxurile financiare de monitorizare, verificare şi control a utilizării fondurilor alocate”, a afirmat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de miercuri de la Palatul Victoria.

În plus, șeful Executivului a adăugat că după ce Acordul de împrumut va intra în vigoare, Comisia Europeană va ”disponibiliza și prefinanțarea de 13 procente din împrumut”. Concret, este vorba despre aproximativ 1,94 milioane de euro.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *