Nici tragediile rutiere nu scapa de circul politic. Nici o ocazie ratata pentru a batjocori sarbatorile nationale

Tragicul accident rutier din Muntenegru, soldat cu 18 români morţi, nu a scăpat de bălăcăreala politică. De la ambasadorul României la Muntenegru, Mihail Florovici, care a declarat că numărul mare de sârbi veniţi pentru a dona sânge i se datorează lui, până la imberbul Victor Ponta care s-a grăbit să declare zi de doliu naţional exact când se sărbătorește Ziua Drapelului.

Trebuie să recunoaștem totuși faptul că reacția autorităților de la București a fost una promptă și profesionistă, în ceea ce privește suportul medical acordat victimelor, transportarea lor la București și repatrierea celor morți. Acest lucru se datorează zecilor de ani de muncă depusă pentru îmbunătățirea sistemului de urgență și reacție rapidă din România, începând cu SMURD-ul lui Arafat și terminând cu modernizarea unităților de primire a urgențelor. Dar totul a fost eclipsat de răsturnarea haznalei la TV, unde media și politicienii s-au întrecut în a face declarații stupide, hazardate, în a căuta vinovați acolo unde nu sunt.

w

Faptul că autoritățile au ajuns în Muntenegru la câteva ore după rudele victimelor și după presă nu este un fapt atât de scandalos, având în vedere că nu este o regulă ca medicii din România să acorde asistență medicală pentru românii din afara granițelor și ca un secretar de stat să se deplaseze oriunde este un accident în care sunt implicați români. Pe șoselele patriei se produc săptămânal carnagii și nimănui nu-i pasă, nu se declară zi de doliu național, nu iese premierul să facă declarații din oră în oră. Lipsa marcajelor, șoselele proaste, carnetele de șofer cumpărate fără examen, incompetenţa poliţiei rutiere, toţi acești factori care ne costă mii de vieţi pe an, nu sunt luaţi la rost de premier. Nimeni nu caută să vadă de ce sunt lăsate gropi uriașe nemarcate pe drumurile europene din România, când familii întregi dispar din acestă lume după ce au ieșit de pe carosabil. Autoritățile responsabile de acest sector de drum, firmele de construcții, poliția rutieră care este obligată să vegheze la siguranța participanților la trafic, și nu să dea amenzi cu nemiluita, trăiesc bine merci în România lui Ponta fără să îi întrebe nimeni nimic.

Citiți și:  ULTIMA ORĂ Autocar cu pasageri, răsturnat pe DN57. A fost activat PLANUL ROȘU

Avem de-a face cu un spectacol politic grotesc, cu un circ de campanie electorală. După ce socialistul Ponta a decis modificarea Constituției cu de la sine putere, încălcând toate valorile morale românești și batjocorind opinia publică, face pe marele salvator al victimelor din Muntenegru. Ce este și mai scandalos este faptul că a declarat zi de doliu național pentru românii morți în acest accident exact de Ziua Drapelului. De parcă românii acei erau în misiune pentru patrie, nu în vacanță. Acest lucru i-a dat apă la moară și radicalului ungur Gyrgy Frunda să declare ieri în platourile Digi24 că ar trebui să revenim la normalitate în societatea românească și să renunțăm la festivismul cu ocazia Zilei Drapelului sau Zilei Imnului Național. Desigur, festivitățile pentru criminalii Albert Vass sau Horthy Miklos din așa zisul ținut secuiesc se pot desfășura în voie, ele se încadrează în normal. Mulțumim Victor Ponta, însă astăzi este o zi de sărbătoare, nu una de doliu național! În locul drapelului mortuar, România trebuie să se îmbrace în cel tricolor, pentru că simbolurile și valorile noastre naționale nu pot fi puse pe planul doi din cauza unor tragedii rutiere. De George Bara – NapocaNews

Citiți și:  România vs Ungaria: „Câţiva tipi bruneţi, toţi fără mască, chiuiau şi dansau chiar sub ochii înţelegători ai poliţaiului”

doliu

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU