News Alert! Veste bombă pentru pensionari. Se recalculează pensiile!

Din septembrie se aplică noua lege a pensiilor iar 5 milioane de pensii vor fi astfel recalculate.

Ministerul Muncii lucrează deja la aplicarea normelor pentru a transmite la Casa de Pensii metodele de calcul și cuantumurile necesare măririi pensiilor, scrie dcnews.ro. Peste cinci milioane de pensii vor beneficia de mărirea punctului de pensie.

În plus, se va elimina inegalitatea dintre femei şi bărbaţi, care primesc acum indemnizaţii diferite pentru aceeaşi meserie şi acelaşi număr de ani lucraţi. Mai exact, s-au întâlnit situații când femeile pensionate au primit mai puțini bani decât bărbați chiar și pentru aceeași sumă cotizată în condițiile enumerate, iar ministrul Muncii a promis că va remedia această problemă.

Citiți și:  Formularul de LOCALIZARE a cetățenilor devine obligatoriu. Amenzi de 5.000 de lei

Singura dilemă rămasă este dacă normele vor fi promulgate prin Hotărâre de Guvern sau ordin de ministru astfel încât autoritățile să poată pune în aplicare promisiunile de mărire a pensiilor din luna septembrie.

Noua lege a pensiilor va avea în vedere mai mute aspecte, inclusiv stagiul militar pentru bărbați sau dacă o femeie a avut mai mulți copii, ceea ce îi va aduce un beneficiu în plus.

Punctul de pensie va crește de la 1.100 de lei la 1265 de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.