News alert! Ungaria a declarat STARE DE URGENTA ENERGETICA

Ungaria a declarat miercuri stare de urgență energetică, în condițiile în care prețurile combustibililor fosili din Europa continuă să crească drastic, a anunțat șeful biroului premierului, Gergely Gulyas, după ședința de guvern prezidată de premierul ungar Viktor Orban.

„Cel mai probabil, Europa nu va avea suficient gaz pentru sezonul de încălzire din toamnă și iarnă”, a declarat Gulyas, adăugând că guvernul ia măsuri pentru a proteja aprovizionarea Ungariei, dezvăluind un plan în șapte puncte care va intra în vigoare în august. Gulyas a subliniat că obiectivul este de a menține rezervele de gaz înainte de sezonul de încălzire și că consumatorii care folosesc mai mult decât media ar trebui „să își modereze consumul sau să plătească prețul pieței”.

„Prețurile energiei în Europa cresc vertiginos ca urmare a războiului și a sancțiunilor”, a remarcat Gulyas, subliniind că prețul energiei electrice a crescut de peste cinci ori, în timp ce prețul gazelor a sărit de șase ori, „fără să se întrevadă un sfârșit”.

„Guvernul ungar a dispus imediat interzicerea totală a exporturilor de energie și lemn de foc, pentru a stimula exploatarea cărbunelui!”, a spus oficialul maghiar.

Planul în șapte puncte pregătit de Budapesta:
Ungaria va crește producția de gaze de la 1,5 miliarde de metri cubi la 2 miliarde de metri cubi
Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului, Péter Szijjártó, a fost autorizat de Guvern să achiziționeze rezerve suplimentare de gaze
Interdicția la export impusă transportatorilor energetici și lemnului de foc
Creșterea mineritului de cărbune
Blocurile centralei electrice Mátra trebuie repornite cât mai curând posibil
Extinderea centralei nucleare Paks s-a extins pentru a asigura o sursă de alimentare sigură cu energie electrică
Cei care consumă mai multă energie decât media vor trebui să plătească prețul pieței pentru excedent.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *