“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

News alert. UE se zguduie din temelii. Suveraniștii din Polonia, Italia, Ungaria și Franța își unesc forțele

e6bbd8fb7e374dd3919613462b692e94

Premierul ungar Viktor Orban a participat miercuri la o videoconferință cu omologul sau polonez Mateusz Morawiecki și cu liderul partidului italian Liga, Matteo Salvini, cu privire la formarea unui nou grup politic în Uniunea Europeană, a anunțat șeful biroului de presă al executivului de la Budapesta, Bertalan Havasi, informează MTI, citată de Agerpres.

Familiile europene al partidelor Liga (Italia) și Lege și Justiție (PiS, Polonia), respectiv Identitate și Democrație (ID) și Conservatorii și Reformiștii Europeni (ECR), sunt decise să continue în această săptămâna discuțiile privind această cooperare.

Orban, Morawiecki și Salvini au remarcat succesul unei declarații publicate în iunie de 16 partide cu privire la viitorul Europei și la protejarea statelor naționale și a valorilor tradiționale. Mai multe partide și organizații politice s-au arătat interesate să semneze acel document.

Grupul europarlamentar Identitate și Democrație are 70 de membri, fiind al cincilea ca mărime din Parlamentul European, iar președintele său este eurodeputatul italian Marco Zanni (Liga).

ECR numără 63 de eurodeputați și este al șaselea din Parlamentul European, iar unul dintre co-liderii săi este polonezul Ryszard Legutko (PiS). AUR este singurul partid din România afiliat la grupul ECR. Suveraniștii vor avea un număr mult mai mare de europarlamentari după următoarele alegeri, și în mod sigur vor urca în top trei forțe politice în Parlamentul UE.

La jumătatea lunii martie Fidesz a părăsit Partidul Popular European, la două săptămâni după ce formațiunea politică ungară a ieșit și din grupul europarlamentar omonim, denunțând adoptarea unei reforme a statutului acestui grup condus de către eurodeputatul german Manfred Weber.

Politicile naționaliste ale lui Viktor Orban au fost considerate mai potrivite cu cele promovate de grupuri politice mai mici din Parlamentul European, precum Conservatorii și Reformiștii Europeni, din care fac parte eurodeputații PiS, sau Identitate și Democrație, ce include printre altele Liga și partidul francez Adunarea Națională.

Sursa: ortodoxinfo.ro

Sursa foto: wpolityce.pl

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.