News alert Telefonul lui Ludovic Orban, la dosarul sefului Unifarm (surse Antena 3)


Informaţii despre premierul Ludovic Orban şi despre ministrul Florin Cîţu ar exista la dosarul DNA în care este cercetat şeful suspendat al Unifarm, Adrian Ionel. Potrivit unor surse citate de Antena 3, Adrian Ionel le-ar fi prezentat anchetatorilor informaţii despre convorbirile telefonice avute cu cei doi.

“A fost o investigaţie pornită la poliţie iniţial, la Direcţia de investigare a criminalităţii economice. Acolo a fost citat domnul Adrian Ionel pentru a da declaraţii, undeva în aprilie. Acolo dumnealui a dus inclusiv nişte dovezi, lista cu telefoanele pe care le-ar fi primit de la premierul Orban, de la domnul Cîţu şi totodată ar fi fost sunat ‘de la cel mai înalt nivel’, ce o fi înseamnând ‘cel mai înalt nivel’. Era vorba despre importul de echipamente din Turcia. A primit domnul Ionel aceste telefoane tocmai pentru a vedea ce pot să facă pentru a debloca exportul din Turcia şi s-a rezolvat pe cale diplomatică. A fosr reziliat contractul cu firma respectivă pentru că ar fi avut întârzieri de două ori. Procurorii au o altă variantă”, a relatat jurnalista Berta Popescu la Antena 3.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii firmei de la care Adrian Ionel ar fi cerut 760.000 de euro mită s-au dus la restaurantul Bârlogul Lupilor direct “cablaţi”, pentru negocieri cu şeful Unifarm. “Să vedem şi ce apare pe inerceptări. E adevărat că banii nu s-au dat, dar şi pretinderea e infracţiune”, a mai precizat jurnalista Antena 3.

Procurorii DNA au dispus control judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de marți, pe numele directorului general al Unifarm, acuzat că a luat mită 760.000 euro. Ionel Eugen Adrian este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influență, instigare la fals intelectual și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

Stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *