News Alert. Sorin Oprescu, condamnare URIASA. Fostul edil a plecat din Romania

Magistrații de la Curtea de Apel București l-au condamnat, vineri, pe Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei, la 10 ani și 8 luni de închisoare. Din câte se pare, inculpatul a plecat din țară.

Sorin Oprescu a aflat, astăzi, verdictul pe care l-au dat magistrații de la Curtea de Apel București în care fostul primar al Capitalei a fost condamnat în prima instanță la 5 ani si 4 luni de închisoare cu executare, pentru luare de mita, constituire a unui grup infractional organizat și abuz in serviciu. Astfel, conform judecătorilor de la CAB, Oprescu a primit o sentință de 10 ani și 8 luni de închisoare.

Condamnare pentru fostul primar general Sorin Oprescu
Se pare că Sorin Oprescu nu se află în țară, și ar fi plecat în străinătate, la băiatul său.

Decizia de vineri a Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Iniţial, sentinţa în dosar ar fi trebuit dată în luna aprilie 2021, însă cele două judecătoare din complet – Daniela Panioglu şi Alina Nadia Guluţanu – nu ajuns la un acord, astfel încât a fost cooptat un al treilea judecător prin formarea unui complet de divergenţă, iar dezbaterile în proces au fost reluate de la zero. Au urmat apoi alte câteva amânări, ultima imediat după Paşte.

Citiți și:  Zanganit de catuse. Azi vine „definitiva” și la Sorin Oprescu

Pe 13 mai 2019, Sorin Oprescu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu. Decizia a fost atacată atât de fostul primar, care a solicitat să fie achitat, dar şi de procurorii DNA, care au cerut o pedeapsă mai mare

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi şi Bogdan Popa (fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti şi ulterior al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane) – 13 ani şi 4 luni de închisoare; Mircea Octavian Constantinescu (fost director al Direcţiei economice din Primăria Generală) – 3 ani şi 4 luni; Florin Şupeală (fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti) – 4 ani; Claudiu Bengalici (administrator al unei societăţi comerciale) – 4 ani şi 4 luni; Cristian Stanca (fostul şofer al lui Oprescu) – 7 ani şi 8 luni; Ruxandra Avasiloae (fost director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti) – 2 ani şi 4 luni cu suspendare.

Motivul pentru care fusese trimis în judecată de DNA
Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Oprescu pe motiv că în perioada 2013 – 2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat.

Citiți și:  SURSE ULTIMA ORA. Puscarie GREA pentru Sorin Oprescu. Judecatorii AU DECIS

Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuinţa sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupţie.

Conform DNA, începând cu finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracţional organizat, constituit de directorul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalităţii bucureştene.

Sursa: evz.ro

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu