“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

News alert. Se pregateste un conflict militar între China și SUA?

china vs sua

Fostul redactor-șef al Global Times, o instituție media chinezească foarte populară, a publicat un comentariu în care îndeamnă cetățenii chinezi să „se pregătească pentru o luptă militară” în viitorul apropiat.

Comentariul, scris de jurnalistul Hu Xijin, a venit după ce senatorul american Lindsey Graham (R-SC) și alți șase oficiali americani au vizitat capitala Taiwanului, Taipei, joia trecută. Vizita a fost denunțată ferm de purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian, care a avertizat că „se opune ferm oricărei forme de schimb oficial între SUA și Taiwan”.

Hu, care a demisionat din postul său la sfârșitul anului trecut, după trei decenii la acea publicație, rămâne o figură vocală și influentă a presei de stat, cu aproximativ 460.000 de urmăritori pe Twitter.
La începutul acestei luni, Hu a scris un articol pentru Global Times în care afirmă că vizita lui Pelosi în Taiwan, despre care China pretinde că face parte din teritoriul său, ar fi „cea mai serioasă provocare a Washingtonului către China în problema Taiwanului de la liderul regional al insulei Lee Teng-hui care a vizitat SUA în 1996.” Pe Twitter, el a scris că Pelosi „se juca cu focul” și că „trebuie să existe consecințe grave pentru această vizită”.

În cele mai recente comentarii ale sale despre situația extrem de tensionată dintre SUA-China-Taiwan, așa cum a raportat Newsweek, Hu a afirmat că există o „probabilitate foarte mare” ca „în cele din urmă” să existe o „confruntare militară directă”. El a remarcat că a existat un „sens de criză” în Taiwan. „Pe măsură ce situația din strâmtoarea Taiwan se deteriorează, trebuie să ne pregătim pentru o luptă militară”, a scris Hu.

O posibilă confruntare militară
Indiferent de cine începe confruntarea, Hu a adăugat că orice fel de „criză militară de mare intensitate”, chiar dacă nu este război, ar fi extrem de importantă. În ceea ce privește dacă SUA ar ajuta Taiwanul cu sprijin militar în cazul unei invazii chineze, senatorul Graham a declarat vineri, în timpul întâlnirii cu președintele Tsai Ing-Wen, că „fiecare opțiune este pe masă”.

Tensiunile au continuat să crească între China și Taiwan de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, care a declanșat speculații sporite cu privire la posibilitatea ca China să invadeze Taiwan. SUA continuă să arate sprijinul pentru Taiwan, trimițând soldați în capitala națiunii insulare, potrivit Yahoo News.

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.