News alert. Se pregateste DEBARCAREA primaritei Clotilde Armand

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a vorbit, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Bugetul.ro, despre referendumul pe care Partidul Social Democrat l-ar putea demara împotriva primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.

Vasile Dîncu a dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că chiar astăzi a discutat cu președintele PSD, Marcel Ciolacu, și cu câțiva membri din conducerea operativă despre acest subiect.

Conform șefului Consiliului Național al PSD, au apărut tot mai multe confirmări cu privire la „acea fraudă”. Însă, PSD-ul nu va fi demara un referendum la Sectorul 1 decât după finalizarea anchetei procurorilor, dacă va exista o confirmare oficială că alegerile au fost fraudate, a precizat, pentru Bugetul.ro, Vasile Dîncu.

„Am discutat și astăzi împreună cu președintele partidului și cu câțiva membri din conducerea noastră operativă despre acest subiect. Am rămas la această idee, că e firesc să așteptăm niște rezultate oficiale, pentru că nu ne bazăm numai după informațiile de pe surse.

Se pare că tot mai multe confirmări există privind acea fraudă. Am vorbit, între timp, și cu organizația București, cu doamna Gabriela Firea, care va trebui să fie șeful acestei operațiuni, pentru că este președintele de la București.

Citiți și:  News alert. Jurnaliștii de la NY Times vorbesc de luptători ucrainieni antrenați în România

Dacă acest lucru se confirmă, ea a fost și o victimă a acestor manevre care se presupune că s-au făcut. Așa încât, am confirmat ideea că, după rezultatele oficiale, dacă se confirmă, vom trece la un referendum pentru demiterea primarului, dacă nu există alte resorturi legislative”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, Vasile Dîncu.

S-ar putea demara și un referendum împotriva lui Nicușor Dan?
L-am întrebat pe președintele Consiliului Național al PSD dacă social-democrații iau în calcul și organizarea unui referendum împotriva primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, însă Vasile Dîncu ne-a precizat că nu au existat discuții în acest sens.

„Aici, chestiunea legată de guvernanța Bucureștiului este una foarte serioasă. Astăzi am discutat, într-o ședință de analiză, despre ceea ce vedem noi că se face sau, mai ales, că nu se face în ceea ce privește guvernanța Bucureștiului.

Lucrăm la un proiect de evaluare a acestei guvernanțe a Bucureștiului la începutul acestui mandat al lui Nicușor Dan și vom avea o reacție foarte serioasă la nivelul PSD, cu privire la asta.

Citiți și:  Andrei Caramitru dă de pământ cu Clotilde Armand şi cu Nicuşor Dan

Acum suntem în analize. Săptămâna viitoare vom avea și Consiliul Național, cu departamentele Consiliului Național. Vom lua și pe departamente această temă, a monitorizării continue a guvernanței Bucureștiului și vom produce un document public despre asta și vom începe și acțiunile noastre de Opoziție în acest sens. Nu am stabilit, însă, și nu am vorbit niciodată despre un asemenea aspect. Vom vedea ce vor decide colegii noștri de la București, pentru că ei sunt cei care trebuie să ia decizii cu privire la ceea ce se întâmplă în organizația lor și, evident, în București. Fiind Capitală, însă, toată România este interesată de modul se face sau nu se face guvernanță în București”, a explicat, pentru Bugetul.ro, Vasile Dîncu.

Sursa: bugetul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!