NEWS ALERT. Scandal IMENS in Parlament. Înțelegere SECRETĂ intre PNL și PSD


Este scandal în Parlament, după votul pentru membrii Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării!

PMP și minoritățile au rămas fără reprezentant, deși primiseră asigurări că vor avea un membru. Totul a picat din cauza înțelegerii secrete dintre PNL și PSD. Liderul grupului minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor, Varujan Pambuccian, şi-a exprimat marţi nemulţumirea că Ilie Dincă, propus de grupul minorităţilor pentru Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), nu a fost numit de Parlament pentru un nou mandat.

PMP îl propusese pe cel mai bun candidat, pe arhidiaconul Ionuț Mavrichi, însă a primit doar 21 de voturi.

„Pentru noi, grupul minorităţilor, este un moment foarte greu, pentru că singurul lucru în tot ceea ce ne-am dorit, în tot ceea ce priveşte aceste instituţii aflate sub control parlamentar, era locul de la CNCD, fiind firesc, pentru că acolo puteam să ne exprimăm în legătură cu discriminările faţă de etnicitate. Acum, eu înţeleg că a fost o înţelegere între partidele mari, nu avem ce să facem, nu avem cum să adunăm atâtea voturi. Eu mai înţeleg ceva – că până acum a existat înţelegere faţă de grupul nostru, iar de acum nu va mai fi”, a afirmat Pambuccian, marţi, în plenul Parlamentului.

Potrivit lui Pambuccian, „probabil, de acum înainte, discriminarea o să aibă şi altă semnificaţie”.

„Probabil, dacă spui mama şi tata – discriminezi, nu e bine, dacă spui vreo culoare – discriminezi, nu e bine şi încetul cu încetul o să ne ducem către o societate în care diversitatea o să dispară. Nu o să fie apărată prin nediscriminare, o să dispară prin genul ăsta nou de nediscriminare şi, aşa cum spunea Darwin, o precondiţie a evoluţiei, adică diversitatea, o să dispară şi ea. Vă mulţumesc, stimaţi colegi! E bine că trăim şi aşa ceva şi să sperăm că o să supravieţuim şi lucrului acestuia”, a adăugat Pambuccian.

Plenul Parlamentului a numit, marţi, şapte membri în Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) – Claudia-Sorina Popa, Adrian Diaconu, Horia Grama, Asztalos Csaba, Jura Cristian şi Cătălina Olteanu – pentru mandate complete de 5 ani şi Maria Moţa – pentru un rest de mandat care expiră în 2023.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *