NEWS ALERT S-a reintrododus DECLARATIA pe proprie raspundere. Cine este obligat s-o completeze


În România s-a reintrodus declarația pe proprie răspundere, așa-numita „declarație epidemiologică”, din cauza COVID-19. Astfel, în ultimele zile, tot mai multe aeroporturi din țară au introdus o nouă măsură pentru fluidizarea traficului aerian de călători.

De acum, călătorii pot să completeze online declaraţia epidemiologică, aceasta urmând a fi apoi transmisă Direcţiei de Sănătate Publică.

Din acest weekend, pasagerii care ajung în ţară prin Aeroportul Internaţional Sibiu au la dispoziţie aplicaţia pentru fluidizarea traficului aerian de călători, putând astfel să completeze online declarația epidemiologică.

Oficialii Aeroportului Internaţional Sibiu au anunţat, printr-un comunicat pe pagina de Facebook, că acesta este al doilea aeroport din România care a implementat aplicaţia dezvoltată pentru fluidizarea traficului aerian de călători.

„Aeroportul Internaţional Sibiu şi Consiliul Judetean Sibiu cu sprijinul tehnic din partea STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale vă informează că pasagerii care intră în ţară prin fluxul de sosiri al aeroportului sibian au la dispoziţie, începând cu acest weekend, un chestionar on-line pentru completarea electronică a declaraţiei epidemiologice.

Această măsură este necesară pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi reducerea efectelor negative înregistrate, la nivel global, de pandemia de COVID-19”, a arătat sursa citată.

Reprezentanții aeroportului mai spun că utilizarea formularului web mai are ca beneficii şi verificarea corectitudinii datelor completate de pasageri, precum şi protejarea cetăţenilor şi a personalului din aeroport.

Cum se completează această declarație

Iată etapele care trebuie urmate pentru completarea electronică a declaraţiei epidemiologice de intrare în ţară:

Se accesează adresa https://chestionar.stsisp.ro folosind datele mobile/conexiunea la internet sau reţeaua SBZ Free WiFi disponibilă în Terminalul Sosiri;

Se completează datele solicitate de aplicaţie şi se validează, apoi se trimite formularul;

Este important să se menţioneze adresa de izolare sau să se indice adresa de izolare cu adresa de domiciliu;

Ulterior, se generează un cod QR pe telefonul înregistrat în aplicaţie;

Se tipăreşte declaraţia sau se scanează codul QR la ghişeul amplasat în acest scop pe fluxul sosiri şi se ridică declaraţia de acolo;

Declaraţia se prezintă la ghişeele DSP.

Respectiva aplicație a fost dezvoltată pentru fluidizarea traficului aerian de călători este valabilă, în acest moment, pentru Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Sibiu, scrie Fanatik.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *