NEWS ALERT Rusia trimite NAVE DE RĂZBOI în Marea Neagră

Ministerul rus al Apărării a decis să trimită mai multe nave de război în Marea Neagră.

Şase nave de război ruseşti se îndreaptă spre Marea Neagră dinspre Marea Mediterană, a anunţat, marţi, Agenţia de ştiri Interfax, care citează Ministerul rus al Apărării, în ceea ce a spus că este o mişcare planificată în prealabil. Luna trecută, Rusia a anunţat că marina sa va organiza un set de exerciţii de amploare, implicând toate flotele sale din Pacific până în Atlantic.

Cele şase nave ar urma să treacă prin strâmtoarea Bosfor spre Marea Neagră marţi şi miercuri, au declarat pentru Reuters surse turceşti.

Din punct de vedere legal, Turcia, membră NATO, ar putea închide strâmtorile pentru tranzit dacă Rusia ar întreprinde o acţiune militară împotriva Ucrainei.

”Turcia este autorizată să închidă strâmtoarea pentru toate navele de război străine pe timp de război sau atunci când este ameninţată de o agresiune. De asemenea, este autorizată să refuze tranzitul navelor comerciale aparţinând ţărilor aflate în război cu Turcia”, a declarat Yoruk Isik, un analist geopolitic stabilit la Istanbul, conform Mediafax.

Ce transmite Erdogan
Turcia a declarat că orice conflict militar ar fi inacceptabil şi a transmis Moscovei că orice invazie ar fi imprudentă.

Cu toate acestea, preşedintele Tayyip Erdogan s-a oferit, de asemenea, să medieze în disputa dintre Moscova şi Kiev. Ankara are relaţii cordiale cu ambele ţări, deşi Erdogan spune că va face ceea ce este necesar în calitate de membru NATO în cazul unei invazii ruseşti.

Rusia a adunat peste 120.000 de soldaţi în apropierea graniţei cu Ucraina. Moscova neagă orice plan de invadare, dar caută garanţii de securitate de amploare, inclusiv o reducere a infrastructurii militare a NATO şi o interdicţie ca Ucraina să adere vreodată la alianţă.

Sursa: dcnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *