NEWS ALERT. România, lovita de votexul polar!

În plină pandemie provocată de virusul chinezesc, specialiștii vin cu noi date alarmante care provoacă îngrijorare în Europa.

După ce în primele săptămâni de toamnă temperaturile au înregistrat valori cu mult peste media celor normale pentru această perioadă, specialiștii susțin că, începând de weekendul acesta, un val de aer polar urmează să lovească Bătrânul Continent.

Temperaturi scăzute urmează să se înregistreze până la mijlocul săptămânii următoare.

În cea mai mare parte a Europei vântul va bate cu putere, iar temperaturile vor coborî la valori cu cel puțin 10 grade mai reduse decât cele normale pentru această perioadă. Cele mai scăzute valori se vor înregistra în Franța și Germania.

Prognoza meteo în România pentru luna octombrie

Citiți și:  Va fi urgie. Vortex polar în România! Este ALERTA meteo

Prognoza meteo pentru perioada 19 octombrie – 26 octombrie 2020

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Media temperaturilor va fi între 6 și 9 grade Celsius.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu o tendință ușor deficitară, local, în sud-vest. Șansele de precipitații vor fi la 15% în majoritatea zonelor din țară.

Prognoza meteo pentru perioada 26 octombrie – 2 noiembrie 2020

Temperaturile medii ale aerului se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Vremea începe să se răcească și temperaturile vor varia între 4 și 8 grade.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi ușor deficitar în regiunile vestice, sud-vestice și local în centru și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână. Va fi o perioadă în care nu va ploua semnificativ.

Citiți și:  Un nou vortex polar, anunțat în România. Cat vom plati la energie

Prognoza meteo pentru perioada 2 noiembrie – 9 noiembrie 2020

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Temperaturile medii vor varia între 4 și 8 grade Celsius în toată țara.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, posibil ușor deficitare în regiunile sudice. Șansele de precipitații sunt relativ scăzute, în 5 și 10%.

Evz.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU