News alert Responsabilul de comunicare al ministrului de la Sanatate se pregateste de PLECARE

Surse din interiorul Ministerului Sănătății relatează faptul că Ștefan Voinea, consilierul învestit cu responsabilități pe comunicare, de către ministrul Vlad Voiculescu, se pregătește să își încheie socotelile cu instituția amintită.

Motivele care explică gestul său, spun sursele, sunt legate de parcursul din ce în ce mai controversat al ministrului pe care îl consiliază, exact în zona de comunicare.

Se pare că aducerea lui Voinea la minister de către Voiculescu a avut drept țintă înlăturarea și decredibilizarea echipei de comunicare a CNCAV, organism condus de col. Valeriu Gheorghiță și secretarul de stat, Andrei Baciu.

După o campanie de denigrare a modului în care s-a comunicat public pe tema vaccinării, echipa condusă de Voinea a preluat frâiele, pentru a ajunge să facă, în final, o mimetizare a măsurilor predecesorilor. Un exemplu elocvent este inventarea unei alternative a rubricii numite de prof. Alina Bârgăoanu „Doza de claritate”, respectiv „Pastila de informare”, promovată prin intermediul Observatorului Român de Sănătate, un ONG în al cărui board este nimeni altul decât dl Voinea.

Citiți și:  Vlad Voiculescu, facut praf: "Mi se pare devastator, gafe oribile"

Însă, de departe cel mai grăitor eșec al comunicării ministrului sănătății powered by Ștefan Voinea este „aruncarea” pe piață a unui comunicat alarmant care anunța „înregistrarea unei reacții adverse rare, paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer”. Domnul ministru nu a mai așteptat, ca în cazul incendiului de la Balș, rezultatele unei evaluări mai amănunțite a situației tinerei doctorițe, evaluare care a infirmat ipoteza dată ca sigură de dumnealui și inimoasa echipă de comunicare.

Dacă dl Voinea are o minimă contribuție și pe palierul de comunicare politică a ministrului Voiculescu, respectiv ideea a se instala, conceptual, pe contrasensul guvernului Cîțu, atunci decizia de a se extrage din echipă ar putea fi salutară.

Citiți și:  Florin Cîţu, OUT?! Dezvăluirea momentului în politică

Sursa: stiripesurse.ro

LASA UN COMENTARIU