NEWS ALERT Răsturnare de situație în Parlament. Va ieși scandal (SURSE)


Prelungirea stării de alertă a creat un adevărat scandal pe scena politică din România. În timp ce Guvernul Orban dorește să prelungească starea de alertă, restul partidelor s-au opus vehement. Totuși, liderul interimar al PSD a vorbit azi despre cum va vota partidul în Parlament.

Azi, Comitetul Executiv Național al Partidului Social Democrat s-a reunit pentru a discuta despre modul în care partidul pe care îl reprezintă va vota în cazul prelungirii stării de alertă.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a lăsat de înțeles că vor vota pentru prelungirea stării de alertă. Totodată, acesta a dat de înțeles că va face diverse modificări privind starea de alertă.

Cea mai importantă dintre modificări este scurtarea prelungirii stării de alertă de la 30 de zile la 15 zile, potrivit Antena 3.

Ce spune Ludovic Orban
Premierul a declarat că Hotărârea de Guvern va fi elaborată luni sau marți. Starea de alertă se va prelungi cu 30 de zile.

Întrebat ce se întâmplă dacă PSD, majoritar în Parlament, votează împotriva prelungirii stării de alertă, şeful Executivului a spus: „înseamnă că nu va mai fi stare de alertă”.

„Înseamnă că autorităţile vor rămâne fără instrumentele necesare pentru a determina respectarea regulilor de protejare a sănătăţii şi vieţii oamenilor. Asta se va întâmpla. Decizia de prelungire a stării de alertă, repet, nu este o decizie politică, este o decizie care este fundamentată de evaluări, de analize care sunt făcute de specialişti, de epidemiologi şi care consideră indispensabilă prelungirea pentru 30 de zile a stării de alertă, pentru că starea de alertă îţi dă toate acele instrumente de care ai nevoie ca să poţi să aplici regulile”, a afirmat Orban, la B1 Tv, conform Agerpres.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.