News alert PSD boicotează alegerea lui Orban la șefia Camerei Deputaților

PSD va încerca să blocheze alegerea lui Ludovic Orban în funcția de președinte al Camerei Deputaților. Dacă Partidul Social Democrat nu va primi 4 locuri în Biroul Permanent și șefia unor comisii importante, cum ar fi Educația, Munca, Sănătatea și Economia, liberalii vor boicota ședința de plen în care trebuie să fie votat președintele Camerei.

Totul depinde de negocierile care se vor purta între liderii grupurilor parlamentare, între cei ai Partidului Social Democrat și cei ai Partidului Național Liberal. Potrivit unor surse Antena 3, social-democrații amenință că vor boicota ședința în care va fi ales Ludovic Orban președinte al Camerei Deputaților, în ideea în care nu va fi întocmit cvorum.

Din informațiile primite, Ludovic Orban și-ar dori ca astăzi să aibă loc sedința de plen a Camerei Deputaților în care să fie ales președintele acesteia. Însă social-democrații nu se grăbesc și așteaptă să fie chemați la discuții de către cei de la PNL în privința împărțirii funcțiilor la nivelul conducerii Camerei Deputaților și la nivelul comisiilor parlamentare.

Citiți și:  Va demisiona Alexandru Rafila? Ce spune Marcel Ciolacu

Partidul Social Democrat își dorește șefia unor conduceri importante, precum Comisia de Sănătate, pentru Alexandru Rafila, dar și Educația, Munca și Economia.

Marcel Ciolacu a spus, duminică, la Punctul de întâlnire, că PSD a decis la nivelul conducerii să facă opoziţie totală viitoarei majorităţi guvernamentale PNL – USR PLUS – UDMR.

„Noi suntem hotărâţi să facem opoziţie totală şi veţi vedea că va fi o opoziţie care corespunde aşteptării românilor (…) Nu am înţeles, de exemplu, de ce am fost chemaţi de preşedinte la consultări.

Preşedintele ne-a chemat, cred, pentru că şi-a dat Orban demisia.

Şi dacă ne-a chemat pentru că şi-a dat prim-ministrul demisia, trebuia să cheme la discuţii PMP şi PRO România, nu AUR, pentru că nu aveam rezultatele alegerilor (cele oficiale, n.r.)

În care logică constituţională am jucat noi?

Citiți și:  Ciolacu detonează NUCLEARA: Îl lasă pe Nicolae Ciucă premier și în mandatul său

Marcel Ciolacu: Ludovic Orban nu va fi, luni, preşedintele Camerei Deputaţilor
Parlamentul a fost convocat de preşedinte pe 21 decembrie, dar forurile de conducere ale Parlamentului nu vor fi alese luni, pentru că nu este timp. Mai întâi, se constituie comisia de validare, care urmează să valideze mandatul fiecărui parlamentar.

Apoi, urmează depunerea jurământului. Terminăm până la ora 20. Nu este clar ce se întâmplă cu parlamentarii care s-au infectat cu COVID şi nu pot depune jurământul. Sau cu grupuri întregi, cum ar fi cel al minorităţilor.

Domnul Orban, care a negociat cu grupul minorităţilor, ce face? Vine la Parlament? Respectă legea şi îşi face două teste? Ei conduc ţara (…) Să respecte legile şi să ne spună cum şi când constituim Parlamentul”, a spus preşedintele PSD.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.