NEWS ALERT. Profetia ministrului Sănătății! Câți români ar putea fi infectați cu COVID-19? Cea mai afectată zonă


România trece prin clipe extrem de grele. Peste o mie de oameni sunt infectați cu noul coronavirus, iar zeci de persoane au decedat. Noul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, vine cu vești extrem de proaste. Acesta spune că peste 10% din românii veniți în țară ar putea avea COVID-19.

Probleme foarte mari pentru România. Ministrul Sănătății, Nelu Tatăru spune că aproximativ 10-20% dintre românii care au venit în ţară ar fi putut fi infectaţi cu coronavirus fără a prezenta simptome şi ar fi putut transmite boala. Tătaru estimează că la Suceava, care este zona cea mai afectată din România, pot exista până la 1000 de bolnavi asimptomatici „care pot fi foarte buni transmiţători” ai bolii.

Profeția teribilă a ministrului Sănătății
Întrebat câte persoane din populaţia României ar putea fi infectate, faţă de raportările oficiale, în condiţiile în care studiile arată că există persoane care nu prezintă simptome dar care sunt contagioase, ministrul Sănătăţii spune că la Suceava pot exista până la o mie de bolnavi care, fără a prezenta simptome, transmit boala.

„Putem prognoza sau putem estima un număr de persoane. De exemplu, la Suceava putem prognoza că până în 6-700, până într-o mie de cazuri sunt cele care nu sunt diagnosticate, având forme asimptomatice sau forme foarte uşoare şi pot fi foarte buni transmiţători. În contextul care suntem în acest moment, să spunem un 10-20% din cei care au venit pot fi cei care sunt infectaţi şi care nu au simptome în acest moment. Având în vedere perioada de când au venit, este acea perioadă de 14 zile în care şi-au produs boala. Sunt imuni în acest moment, nu mai transmit, dar au transmis până acum”, a afirmat Nelu Tătaru, conform Digi 24.

Tătaru a spus că în ultima perioadă au intrat în ţară 200.000 de români şi că autorităţile se aşteaptă ca tot atâția să se întoarcă acasă până la Paşti. „Au venit peste 200.000 de conaţionali până în acest moment şi ne aşteptăm la încă 200.000 până în sărbătorile pascale” a afirmat ministrul Snătăţii.

În prezent, capacitatea de testare între 1500 şi 2000 de persoane pe zi, iar autorităţile fac demersuri pentru creşterea capacităţii de testare. Se poate ajunge până la 4000 de persoane testate dacă se recurge la testele rapide, dar Italia a renunţat la aceste teste.

Ministrul a precizat că 184 de cadre medicale sunt infectate. „Noi în acest moment avem 1650 de paturi de ATI şi la spitalele judeţene ne putem duce cu toate rezervele pe care le avem, spre 4000 de paturi. Aceste paturi nu sunt toate de terapie intensivă la un standard superior. Rămâne să le utilăm pe cele care nu le au cu ventilatoare şi monitoare de funcţii vitale” a mai declarat ministrul Sănătăţii.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.