News ALERT! PONTA, la ieșirea din sediul PARCHETULUI GENERAL. PROCURORII nu i-au ARĂTAT ce CONȚINE DOSARUL

În această dimineață, fostul premier Victor Ponta a ajuns la Parchetul General unde va fi audiat ca martor în dosarul Laurei Kovesi.

UPDATE: La ieșirea din sediul Parchetului, Victor Ponta a declarat că procurorii nu i-au arătat ce conține dosarul. ”Tot ceea ce m-a întrebat doamna procuror s-a consemnat”. Întrebat dacă știa de apartamentul de serviciu al fostei șefe DNA Laura Codruța Kovesi, Ponta a răspuns că nu. Todatată, acesta a precizat că nu poate da informații despre ce a declarat. Întrebat de ce a fost audiat, fostul prim-ministru a spus că ”așa a considerat procurorul”.

„Eu am fost citat ca martor, din fericire. Ultima dată când ne-am văzut eram în cârje și eram acuzat. Acum sunt pe picioarele mele si sunt martor. Nu o să mint pentru nimeni. Nu sunt deloc o victimă. Acum nu mai stau în cârje, pot să stau oricât de vorbă. Nu știu. Credeți că am rămas în relații să o intreb. Coincidența este voia lui Dumnezeu”, a declarat Ponta înainte să intre la audiere

Fostul prim-ministru al României, Victor Ponta, a vorbit joi seara, la România TV, despre scandalul momentului: dosarul în care Laura Codruţa Kovesi este suspectă. Astfel, acesta a susţinut că în momentul în care Sebastian Ghiţă şi Kovesi s-ar fi întâlnit, în anul „2010 sau 2011”, cea din urmă ocupa funcţia de Procuror General al României.

„În primul rând, eram foarte supărat și când eram prim-ministru în 2015 când în loc să vorbim de pensii, salarii, locuri de muncă, vorbeam de câte un dosar penal. Nu era un reproș la adresa presei.(…) Dar faptul că și în 2019, uite, acum trei ore s-au mărit alocațiile, noi vorbim tot de un dosar penal, înseamnă că am rămas cumva blocați în momentul ăla.

Victor Ponta a vorbit și despre momentul în care Kovesi l-ar fi vizitat pe Sebastian Ghiță într-o vie din zona Ploieştiului: „Faimoasa întâlnire din via domnului Ghiță a avut loc în anul 2010 sau 2011 când doamna Kovesi nu era șefă la DNA și eu nu eram prim-ministru. Era la Parchetul General. Nu (s-a discutat despre dosare, n. red.) că nu era la DNA doamna Kovesi iar eu nu eram prim-ministru.”

Laura Codruța Kovesi a anunțat, miercuri seară, că a fost pusă sub acuzare de Secția de investigare a magistraților.

Laura Codruța Kovesi a făcut anunțul miercuri seară, la Europa FM, că a fost pusă sub acuzare, având calitatea de suspect într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincioasă.

Ea a declarat că a primit citația de la un polițist, în această seară, adăugând că citația vine pentru a-i fi blocată candidatura la șefia Parchetului European, înaintea interviului pentru funcția de procuror-șef european.

„Citația vine înainte de a merge la Parlamentul European la audieri, dar probabil este tot o coincidență. Mi-am cumpărat bilet de avion pentru vineri ca să pot să merg la Bruxelles și să particip la audiere. Am fost astăzi la Înalta Curte și am depus o cerere de amânare pentru un proces care urma să aibă loc luni.”

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *