fbpx
NATIONAL

News alert. PNL, USR, PMP și Pro România- Primul ACORD pentru răsturnarea Guvernului SURSE

breakingnews 1

Intră în linie dreaptă planul Cotroceniului de schimbare a Guvernului Viorica Dăncilă după ce partidele parlamentare din opoziție au reușit să ajungă la o primă înțelegere, au relatat mai multe surse parlamentare pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

PNL, USR, PMP și Pro România au decis să NU CONDIȚIONEZE dărâmarea Guvernului de impunerea unui premier propriu, au spus surse din formațiunile enumarate.

Înțelegerea este una majoră, spun sursele citate, la ultimele moțiuni de cenzură negocierile fiind blocate de faptul că PNL nu accepta alt premier în afara lui Ludovic Orban, șeful formațiunii, încăpățânare despre care celelalte partide au spus că a sabotat orice șansă a moțiunii de cenzură.

„Toată lumea e de acord să dărămâm Guvernul și vedem pe urmă cine e premier”, au spus surse parlamentare inclusiv din PNL.
Negocierile se vor purta, de acum încolo, pe programul de guvernare: aici fiecare partid vrea să-și impună propriile măsuri și vor condiții severe.

Un draft va fi pus pe masă săptămâna viitoare, cel mai probabil de PNL, au adăugat sursele citate.

De menționat că programul de guvernare va fi gândit doar până în 2020, astfel că se va merge pe o variantă de avarie.

S-a negociat ca toate partidele să pună umărul la răsturnarea Guvernului și dacă pică Executivul se merge la Cotroceni cu propunerile de premier pe care le are fiecare partid și alegerea o să fie a șefului statului dacă nu se degajă o variantă de compromis.

La această oră, planul e ca moțiunea de cenzură prin care se poate demite Guvernul să fie depusă în Parlament săptămâna viitoare.

PSD și ALDE au împreună 240 de parlamentari, suficienți pentru menținerea în funcție a cabinetului Viorica Dăncilă.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.