News alert. Orașul din România în care un cartier întreg a fost plasat în carantină!


Cartierul Poșta, din orașul Buzău, a fost plasat în carantină luni dimineață de autoritățile locale. Măsura a fost luată pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, după ce, duminică, acolo au fost confirmate 19 cazuri.

Instituția Prefectului a convocat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Buzău (CJCCI), iar din datele analizate s-a ajuns la concluzia că soluția cea mai bună o reprezintă plasarea în carantină a întregului cartier buzoian Poșta. Astfel, 2000 de locuitori au intrat în izolare forțată la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

„Instituţia Prefectului a luat decizia instituirii carantinei timp de 14 zile pentru cartierul Poşta din municipiul Buzău, cu o populaţie de circa 2.000 de locuitori, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia, citată de Agerpres.

Citiți și:  SITUATIE HALUCINANTA | Foto cu pacienți dormind pe jos, în curtea Spitalului Județean Buzau

Referitor la cazul pacienților infectați cu noul coronavirus, Prefectura Buzău anunță că „toți cei 19 pacienţi au fost transferaţi la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat şi la Institutul Victor Babeş, din Bucureşti.”

Referitor la cartierul carantinat, acesta „urmează să fie aprovizionat cu alimente şi bunuri de strictă necesitate de către autorităţile locale”.

Până duminică, 3 mai, în tot judeţul Buzău erau confirmate 40 de cazuri de infectare cu Covid-19.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile