News alert. Om de afaceri, cunoscut medic stomatolog, s-a spânzurat aseară

Omul de afaceri Doru Bertea, cunoscut medic stomatolog, s-a spânzurat aseară. El era cercetat în două dosare de către procurorii DNA pentru dare de mită. Bertea se afla în arest la domiciliu.

Reamintim că procurorii DNA au anchetat achizițiile de echipament medical realizate în spitalele COVID din Odorheiul Secuiesc și Brașov. Cercetările au fost la un pas de a fi zădărnicite chiar de șeful Biroului de Operațiuni Speciale din Brașov – structură care se ocupă cu interceptarea, filajul, plantarea de microfoane ambientale și alte asemenea tehnici de spionaj. Ofițerul Emanoil Mirică vindea celor vizați de procurori informații extrase chiar din dosarele anchetatorilor după ce acestea ajungeau pe biroul său.

Practic, la fiecare întâlnire, șeful Brigăzii Operațiuni Speciale Brașov îi făcea lui Bertea o adevărată informare cu privire la mersul anchetei, iar în septembrie i-a comunicat ce activități a întreprins în dosar și asigurându-l că ” acestea s-au rezumat doar la supravegherea unora dintre persoanele cercetate, printre care Kadas Iluna Marius Andrei” (n.r. – fost consilier județean și președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov), informează newsbv.ro.

Afaceristul-stomatolog a dorit să afle, din nou, dacă a fost numai el vizat de informațiile acumulate în dosar, iar Emanoil Mirică l-a asigurat că familia Bertea are o poziție „discretă”, astfel că nu atrage atenția asupra sa.

Legătura lui Bertea cu acest mega-dosar de corupție este aceea că firma sa – Chantal Sante – „a furnizat Spitalului de Boli Infecțioase Brașov un robot de purificare a aerului, pe preț supraevaluat, exagerat, achiziționat la un preț decent de la societatea Lianmed”.

Sursa: antena3.ro