NEWS ALERT Nelu Tătaru, ministrul de la Sanatate, scos din schema! Primele reacţii!


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dezvăluit miercuri seara la TVR că modificările aduse Legii stării de alertă restrâng capacitatea Guvernului de a gestiona epidemia de coronavirus

Astfel, acesta a susţinut în emisiunea „Tema zilei” că potrivit textului modificat în Parlament, ministrul nu va putea demite sau numi manageri acolo unde lucrurile nu merg bine.

„Odată cu retragerea acestei coordonări de la nivelul Ministerului Sănătății îţi vine foarte greu să gestionezi local ce se întâmplă într-o unitate sanitară.

În urma modificării Hotărârii de Guvern, nu poate fi modificată conducerea unei unități spitalicești de către Ministerul Sănătății și atunci unitatea rămâne la mâna autorității locale care are sau nu are o pregătire medicală”, a declarat ministrul Sănătăţii la TVR 1.

Citiți și:  Nelu Tătaru arunca BOMBA: Suntem păcăliţi să credem că s-a terminat

Totodată, Nelu Tătaru a mai precizat că România este în acest moment pe o pantă descendentă în ceea ce priveşte cazurile de infectare cu SARS COV-2.

„Suntem pe o evaluare pozitivă, rămâne să vedem în zilele următoare efectul relaxării. Suntem pe panta descendentă, avem o săptămână de când sunt un număr mic de cazuri, sub 200 cazuri noi și un număr la fel de mic, sub 200, de pacienți în terapie intensivă.

Suntem într-un moment în care gestionăm un weekend trecut cu măsuri de relaxare. Avem 10 mii de cazuri vindecate. Suntem într-un moment în care avem un prim moment de relaxare.

Evaluăm fiecare zi pentru a pregăti cea de-a doua perioadă de relaxare, de după 1 iunie”, a completat Nelu Tătaru.

Citiți și:  Sub ancheta DNA. Acuzatii GRELE pentru Arafat și Tătaru

Altfel, ministrul Sănătăţii nu a uitat să amendeze opiniile intens vehiculate în România cu privire la conspiraţiile ce pun la îndoială existenţa coronavirusului chinezesc:

„Nu am văzut aceste mesaje acum o lună sau o lună și jumătate când foarte puțini erau cei care discutau în public despre pandemie și discutau și o serie de măsuri.

Sunt, într-adevăr, persoane reticente, vedem, nu doar la noi, ci în întreaga lume. Vedem și mișcări, antivaccinare, împotriva existenței acestui COVID, dar realitatea este alta.”

LASA UN COMENTARIU