NEWS ALERT Medicii se rascoala: Așa nu se mai poate!

Angajații din Sănătate se revoltă: Așa nu se mai poate! Federația sindicală Sanitas a emis un comunicat de presă extrem de dur cu privire la situația imposibilă în care se află cadrele sanitare, pe fondul deciziilor luate de ”mai marii vremurilor”.

Angajații din Sănătate se revoltă: Așa nu se mai poate! Protest energic al sindicatului cadrelor medicale cu privire la lipsa de investiții publice în resursa umană care ar trebui să treacă România prin pandemia de coronavirus.

”Vinovaţi sunt scoşi tot cei care muncesc, cei care se sacrifică, cei care sunt acolo, la locul tragediei dând ce au mai bun”, se arată într-un comunicat de presă.

Angajații din Sănătate se revoltă: Așa nu se mai poate! ”Moralul la pământ din cauza sentimentului de neputinţă”
Federaţia Sanitas a transmis marţi că ”aşa nu se mai poate”, după tragedia de la Spitalul Victor Babeş.

Sindicaliştii reclamă faptul că încă un rând de salariaţi din sănăate, epuizaţi şi cu moralul la pământ, sunt târâţi prin secţiile de poliţie, cu teama dea-şi pierde libertatea ”pentru singurul motiv că au fost prea puţini”.

”Aşa nu se mai poate! O nouă tragedie la un spital care tratează pacienţi cu COVID-19. Nici nu mai contează care…Încă trei vieţi curmate prematur de haosul general care a stăpânit această ţară de mai bine de un an de zile!

Încă trei familii care îşi plâng oameni dragi pe care cu încredere îi internaseră într-un spital Bucureştean de renume!

Si nu în ultimul rând încă un grup de salariaţi din sănătate care epuizaţi, cu moralul la pământ din cauza sentimentului de neputinţă cu care se confruntă atunci când tehnica nu îi mai ajută iar numărul celor care au nevoie de ajutorul lor imediat este mai mare decât numărul lor, sunt târâţi pe la secţiile de poliţie şi obligaţi să trăiască cu teama că îşi pot pierde libertatea şi drepturile pentru singurul motiv că au fost prea puţini”, a transmis, marţi, Federaţia Sanitas, potrivit news.ro.

”Spitalele modulare nu pot fi puse în funcţiune din cauza lipsei de personal”
”Mai marii vremurilor au dat liber la orice fel de achiziţii de materiale şi aparatură, dar s-au codit şi bâlbâit şi opus vehement la orice solicitare de a investi responsabil şi strategic în resursa umană!

Şi iată că astăzi ne găsim în situaţia în care spitalele modulare nu pot fi puse în funcţiune din cauza lipsei de personal, ATI-urile improvizate omoară în loc să salveze, iar personalul medical care până mai ieri a fost cu bună ştiinţă lăsat în voia sorţii în ceea ce priveşte riscul de mall-praxis, este în continuare expus unor situaţii care exced pregătirea lor dar care îi pot arunca într-un hăţiş legislativ cu final nefericit”, au mai transmis sindicaliştii.

”Colegii noştri medici, asistenţi medicali, personal auxiliar din secţiile şi compartimentele de terapie intensivă care în toată perioada de când a început pandemia s-au zbătut între bucuria salvării vieţilor unor semeni ai lor şi disperarea pierderii luptei cu moartea pentru alţii, între teama că se vor infecta şi ei şi îşi vor îmbolnăvii şi familiile şi bucuria de a-şi putea totuşi ţine copiii în braţe, între epuizarea fizică şi psihică dusă uneori la paroxism şi nevoia de a reuşi să facă faţă lipsei acute de personal, vă spun, stimaţi politicieni, aşa nu se mai poate! Lupta pentru putere v-a luat minţile”, au adăugat aceştia.

”Vinovaţi sunt scoşi tot cei care muncesc”
”Iar vinovaţi sunt scoşi tot cei care muncesc, cei care se sacrifică, cei care sunt acolo, la locul tragediei dând ce au mai bun, dar sunt depăşiţi de situaţie şi privesc apoi neputincioşi cum sistemul îi scoate vinovaţi şi îi lasă pradă oprobriului public!

Astfel au ajuns manifestanţii să îşi verse furia la porţile spitalelor şi să scandeze ”asasinii” arătând cu degetul către profesioniştii din sănătate!

Iar mai marilor vremii acest lucru le prieşte şi îl lasă să curgă, ba chiar încurajează ”campanii” de denigrare în care se flutură pe la televiziuni aservite ştate de salarii greşit întocmite, evenimente negative având ca protagonişti personal medical, de cele mai multe ori scoase din context şi folosite pentru a distrage atenţia de la, de fapt, cea mai gravă problemă a momentului: ”Haosul politic care a dus la haosul sanitar!”, a mai transmis Federaţia Sanitas.

”Dacă nu se va întâmpla acest lucru suficient de repede, vă informăm, domnilor de la guvernare că noi, sindicatele, nu vom mai putea organiza protestele membrilor noştri şi nu pentru că nu avem capacitatea necesară ci pentru că, epuizaţi, disperaţi şi ameninţaţi salariaţii din sănătate aflaţi pe front din martie anul trecut, vor ”scăpa din mână armele” rând pe rând sau toţi deodată”, a mai transmis Sanitas.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!