NEWS ALERT. Marcel Vela a dat o NOUA Ordonanta Militara


România este în a doua lună de stare de urgență, decretată de președintele Klaus Iohannis, valabilă până pe data de 14 mai inclusiv.

Marcel Vela, ministrul de Interne, a anunțat, luni seara, emiterea unei noi ordonanțe militare, cea de-a unsprezecea, și, probabil, ultima.

”Am emis Ordonanța Militară numărul 11 din 11 mai 2020. Reglează unele aspecte ce țin de continuarea unor măsuri adoptate în ordonanțele militare anterioare.”, a precizat Vela.

Vela a anunțat că se ridică măsura de carantinare a orașului Țăndărei.

Premierul Ludovic Orban l-a informat luni, în ședința de Guvern, pe ministrul de Interne Marcel Vela că Avocatul Poporului a sesizat CCR cu privire la declararea stării de alertă. „Să fim pregătiți pentru că termenul de judecare la CCR e miercuri, pe 13 mai”, a spus Orban.

Marcel Vela i-a răspuns: „Suntem pregătiți și joi vă prezentăm formula pe abordare”.

Ce se întâmplă după 15 mai

Guvernul a prezentat luni proiectul de act normativ prin care intenționează să legifereze noile măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, după expirarea pe 15 mai stării de urgență.

În documentul publicat de Guvern se arată că rațiunea noii legi este tocmai aceea de a constitui temeiul legal al restrângerii exercițiului unor drepturi sau al unor libertăți fundamentale pentru cetățenii României.

Astfel, românii se vor confrunta cu o serie de noi restricții pe care autoritățile le vor impune după data de 15 mai. Totuși, în proiectul de lege se precizează că noile măsuri restrictive întrunesc condițiile consacrate în Constituția României.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Urmareste canalul nostru de Telegram! Click aici.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile