fbpx
JUSTITIE

NEWS ALERT. Maine, 20 Mai, e ZIUA Z pentru Liviu Dragnea la ICCJ. I se DECIDE soarta

liviu dragnea 1

Ziua de luni, 20 mai, este una plină de emoţii pentru preşedintele PSD. ÎCCJ şi CCR trebuie să decidă asupra unor cauze care vizează în mod direct viitorul lui Liviu Dragnea.

ÎCCJ ia în discuţie, luni, dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare, după ce procurorii au cerut completului sesizarea CCR cu două excepții de neconstituționalitate, iar instanța a decis să le acorde avocaților timp să își pregătească apărarea.

Judecătorii au anunțat că termenul de pe 20 mai ar putea fi ultimul, însă dacă se admite sesizarea CCR, procesul s-ar putea lungi până în toamnă.

Tot luni, Curtea Constituţională a României (CCR) trebuie să se pronunţe în legătură cu lipsa completurilor de trei judecători specializate în fapte de corupţie de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Sesizarea a fost făcută de Florin Iordache, în calitate de preşedinte delegat al Camerei Deputaţilor. Dacă sesizarea va fi admisă, Liviu Dragnea ar putea scăpa de condamnarea în prima instanţă în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman, iar judecata s-ar relua pe fond.

Însă tot luni judecătorii CCR trebuie să dea o decizie privind sesizarea PNL în cazul prevederilor Regulamentului Camerei Deputaţilor referitoare la delegarea atribuţiilor preşedintelui către vicepreşedinţi. Regulamentul i-a permis lui Florin Iordache să sesizeze Curtea pe tema completurilor specializate în corupţie de la instanța supremă. Dacă sesizarea PNL va fi admisă, automat sesizarea lui Florin Iordache va fi anulată.

Aceste evenimente cruciale pentru scena politică ar putea fi însă acoperite mediatic de un alt eveniment anunţat pentru luni. Radu Mazăre, condamnat definitiv la 9 ani de închisoare cu executare, urmează fie adus în România, sub escorta Poliției, după ce autoritățile din Madagascar au admis solicitarea de extrădare din partea țării noastre, potrivit Poliției Române.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.