NEWS ALERT Ludovic Orban, furios pe unguri. L-a pus pe Vela sa faca ordine


Prim-ministrul României, Ludovic Orban, i-a cerut, ministrului de Interne, Marcel Vela, să discute cu omologul său de la Budapesta în vederea asigurării libertății de circulație pentru cetățenii români care tranzitează Ungaria.

„Domnule ministru Vela, din nou Ungaria a luat măsuri care sunt contrare Tratatului UE privind libertatea de circulaţie. Am primit relatări personale, inclusiv de la oameni pe care îi cunosc personal, că nu li se permite tranzitul în Ungaria, că autorităţile maghiare au instituit iar nişte reguli de tranzitare de către persoanele fizice care călătoresc, nu în Ungaria. Înţeleg dacă vor pentru Ungaria, pentru cine se duce în Ungaria se instituie măsurile specifice de protecţie sanitară, cum şi noi am instituit.

Din nou este afectată libertatea de circulaţie şi chiar mi se pare ciudat că principalele victime sunt cetăţenii români. Solicitarea mea către dumneavoastră este să interveniţi de urgenţă pe lângă omologul maghiar şi să formulaţi o solicitare fermă privitor la asigurarea libertăţii de circulaţie. (…) Comunicaţi şi cu omologul maghiar şi, în cazul în care nu renunţă la astfel de măsuri discriminatorii, trebuie sesizată Comisia Europeană”, a declarat premierul, în debutul şedinţei de Guvern.

Sursa: bugetul.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

552 de vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile