GENERAL

News alert. Lovitură URIASA pentru Klaus Iohannis, venită din Germania

iohannis plan B

Un cunoscut ziar din Germania este sceptic în privința coaliței de guvernare formată între PNL, PSD și UDMR. Gazeta nemțească afirmă că „este posibil ca această coaliție să dezamăgească Uniunea Europeană.” Jurnaliștii germani aduc critici asupra situației actuale de pe scena politică din România, în special președintelui Klaus Iohannis.

Ziarul care are cei mai numeroși abonați din Germania privește cu pesimism coaliția guvernamentală formată între cele trei partide politice. Süddeutsche Zeitung anticipează însă că această alianță politică va dezamăgi așteptările Uniunii Europene.

„Începe guvernul adversarilor”
Jurnaliștii germani sunt surprinși de ce se întâmplă pe scena politică din România. Aceștia consideră interesant cum două grupări politice adversare, PNL și PSD, au ajuns să guverneze împreună. Curiozitatea ziariștilor a fost cuprinsă într-un articol intitulat „Începe guvernul adversarului”.

„După ce fostul premier conservator Florin Cîțu a fost răsturnat prin moțiune de cenzură la începutul lunii octombrie, cele două partide s-au reunit după ce s-au jurat în ultima campanie electorală, în urmă cu un an, că nu vor face o alianță niciodată, dar niciodată. Vor să guverneze împreună: conservatorii (PNL) și social-democrații (PSD).

Klaus Iohannis a regizat actorii din recenta criză de stat
Social-democrații naționaliști și prietenoși cu Rusia au insistat că nu se pot angaja în politică cu conservatorii (n.red. liberalii) decât dacă Cîțu cedează. El a oferit rezistență susținută, dar a fost apoi obligat să se retragă sub presiunea președintelui Klaus Iohannis, care a regizat actorii din recenta criză de stat.

Actuala înțelegere arată așa: noul premier Ciucă va conduce țara doar pentru un an și jumătate; pe 25 mai 2023 va fi schimbat. Din motive ce țin de politică și de putere, PSD și PNL s-au putut regăsi doar punând de acord un principiu al rotației. Din 26 mai 2023, stânga, probabil prin liderul Marcel Ciolacu, va prelua funcția de șef al guvernului”, scrie Süddeutsche Zeitung.

Ajutorul financiar european pentru PNRR
Ba mai mult, jurnaliștii de la Süddeutsche Zeitung au evidențiat că programul de guvernare exclude reformele Justiției, atenția fiind îndreptată spre banii primiți de la UE pentru PNRR.

„Opoziția, în special USR-PLUS, partidul care a părăsit ultima coaliție, este revoltată. Liderul partidului lor a scris pe Facebook, în weekend, că în urmă cu câteva zile președintele Iohannis a pus guvernul în mâinile unor oameni care s-au eschivat în a face o reformă judiciară timp de 15 ani.

Dovadă în acest sens este că noua coaliție a numit-o pe avocata Laura Vicol, celebră pentru campaniile împotriva Direcției Naționale Anticorupție, șefa Comisiei juridice a Camerei Deputaților. Și mai rău: Vicol este în favoarea menținerii controversatului organ disciplinar pentru judecători”, se mai arată scris în articolul respectiv.

Sursa: capital.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.