fbpx
JUSTITIE

News alert. Kovesi, decizie de ULTIMA ORA

sinteza zilei vesti groaznice de ultima ora pentru kovesi 580325

Laura Codruța Kovesi a fost din nou citată la Secția specială de anchetare a magistraților, pentru a fi audiată în dosarul penal deschis pe numele său. Între timp, aceasta a făcut o cerere de studiu al dosarului în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă.

Mai exact, este vorba despre dosarul în care a fost pusă sub acuzare în cazul aducerii în România lui Nicolae Popa. Dosarul în care este cercetată Kovesi a fost deschis în luna decembrie 2018.

Fostul deputat susținea că, în 2011, fosta șefă a DNA i-a cerut să achite suma de 200.000 de euro pentru aducerea în țară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, nume pe care exista un mandat internațional de arestare.

Dosarul în care este cercetată fosta șefă a DNA a fost deschis în decembrie 2018

„Este o anchetă în derulare în care s-a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de una dintre persoanele din dosar. Nu este vorba despre nicio legătură între activitatea personală a unora dintre persoanele cercetate şi stadiul anchetei. Stadiul urmăririi penale de la acest moment a impus începerea urmăririi penale. (…) Aceste întrebări ale dumneavoastră par să fie presiuni care se fac cu privire la o anchetă în curs de desfăşurare.

Este un dosar ca urmare a unei sesizări a lui Sebastian Ghiţă din decembrie 2018. Este o anchetă în curs unde se vor respecta toate drepturile şi libertăţile tuturor persoanelor, demnitatea persoanelor şi se va respecta legea”, declarat, la acel moment, Adina Florea.

 

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.