NEWS ALERT. Iohannis: ”NATO a aprobat grupul de luptă ce va fi poziționat în Romania”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la summitul de la Bruxelles, că NATO a aprobat grupul de luptă ce va fi poziționat în Romania și a salutat decizia unui asemenea grup multinațional.

”Este al doilea summit NATO într-o lună de când Rusia a atacat complet neprovocat Ucraina.

Ne întâlnim pentru a discuta situația din Ucraina, măsurile pe care vrem să le luăm.

Dorim să dovedim că suntem uniți și în NATO, și în relația transatlantică. Vrem să discutăm cum putem să ajutăm în continuare Ucraina, e vorba de ajutor umanitar.

Vrem să discutam și lucruri foarte importante: consolidarea flancului estic NATO. Ele vor face obiectul mai multor runde de discuții.

Avem o veste foarte bună: conform declarației lui Jens Stoltenberg, deja NATO a aprobat grupul de luptă care va fi poziționat în România, e cel pe care l-am solicitat, am sperat să se realizeze repede și s-a realizat.

Citiți și:  România, în ALERTĂ din cauza lui Putin: Klaus Iohannis a luat decizia cea mare!

Este acel grup de lucru pentru care Franța va fi națiune-cadru. Urmează discuții să vedem cine mai participă. Sunt foarte bucuros că s-a decis deja”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a anunțat miercuri în avanpremiera summit-ului NATO, că alianța nord-atlantică va înființa patru noi grupuri de luptă în România, Bulgaria, Ungaria și Slovacia.

Grupurile de luptă ale NATO sunt compuse din circa 1.000 de militari și au rolul de a ajuta statele-gazdă să își pregătească defensiva.

Franţa a decis trimiterea a 500 de militari în România, în cadrul unei misiuni a Alianţei Nord-Atlantice, în contextul acţiunilor de consolidare a apărării flancului estic al NATO.

Klaus Iohannis: ”Românii pot sta liniștiți. Îngrijorările legate de Moldova nu au nicio justificare, sunt speculații”
Românii pot sta liniștiți, țara noastră este bine apărată, a asigurat, joi, președintele Klaus Iohannis la summitul NATO de la Bruxelles.

Citiți și:  Lovitură pentru Klaus Iohannis! Simion pregătește OPERATIUNEA

”Românii pot sta liniștiți, România este în siguranță, este apărată de cea mai mare alianță, dar nici îngrijorările legate de Moldova nu au o justificare, nu există niciun fel de date, în afară de speculații în media, că Moldova ar fi ținta vreunui atac sau ar fi planificată o acțiune care privește Moldova.

Niciun român nu trebuie să se teamă. Militarii noștri sunt bine pregătiți, România nu e în pericol”, a precizat Iohannis.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *