News alert Furtuna Alex provoaca DEZASTRU. Armata a fost scoasă pe străzi

Mai multe regiuni aflate nord de Nisa, în Franța, au suferit daune grave din cauza inundațiilor și alunecărilor de tere. Furtuna a dislocat poduri, a distrus drumuri și case. În nord-vestul Italiei, inundațiile au fost descrise ca fiind „istorice”. Podul de peste râul Sesia s-a prăbușit.

Armata a fost scoasă pe străzi

Premierul francez, Jean Castex, a scos pe străzi armata și a eliberat fonduri de urgență pentru a face față celor mai grave inundații din ultimele decenii din sud-estul Franței. Până la 20 de persoane sunt declarate dispărute. Totuși, Bernard Gonzalez, prefectul regiunii Alpi-Maritimes, a calmat puțin situația: „Doar pentru că cei dragi nu au putut contacta rudele, nu înseamnă că au fost uciși de furtună”.

Agenția meteorologică Météo-France a declarat că în unele zone au căzut 450 mm. în decurs de 24 de ore, echivalentul a aproape patru luni în această perioadă a anului, relatează agenția de știri Reuters.

Care e situația în Italia?

În Italia, în Piemont, mai multe sate au fost izolate după ce ploile au făcut drumurile impracticabile. Situația de acolo a fost descrisă drept „extrem de critică” de către oficiali. Președintele Piemontului, Alberto Cirio, a declarat pentru La Stampa că au căzut 630 mm de ploaie în 24 de ore, o cantitate „nemaiauzită din 1954”, potrivit BBC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.