GENERAL

News alert Furtuna Alex provoaca DEZASTRU. Armata a fost scoasă pe străzi

borrasca alex 1024x576 1

Mai multe regiuni aflate nord de Nisa, în Franța, au suferit daune grave din cauza inundațiilor și alunecărilor de tere. Furtuna a dislocat poduri, a distrus drumuri și case. În nord-vestul Italiei, inundațiile au fost descrise ca fiind „istorice”. Podul de peste râul Sesia s-a prăbușit.

Armata a fost scoasă pe străzi

Premierul francez, Jean Castex, a scos pe străzi armata și a eliberat fonduri de urgență pentru a face față celor mai grave inundații din ultimele decenii din sud-estul Franței. Până la 20 de persoane sunt declarate dispărute. Totuși, Bernard Gonzalez, prefectul regiunii Alpi-Maritimes, a calmat puțin situația: “Doar pentru că cei dragi nu au putut contacta rudele, nu înseamnă că au fost uciși de furtună”.

Agenția meteorologică Météo-France a declarat că în unele zone au căzut 450 mm. în decurs de 24 de ore, echivalentul a aproape patru luni în această perioadă a anului, relatează agenția de știri Reuters.

Care e situația în Italia?

În Italia, în Piemont, mai multe sate au fost izolate după ce ploile au făcut drumurile impracticabile. Situația de acolo a fost descrisă drept „extrem de critică” de către oficiali. Președintele Piemontului, Alberto Cirio, a declarat pentru La Stampa că au căzut 630 mm de ploaie în 24 de ore, o cantitate „nemaiauzită din 1954”, potrivit BBC.

Alătură-te celorlalți 44 de abonați.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.