News alert. Este MĂCEL în apropierea aeroportului din Kabul

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa în haosul care înconjoară aeroportul din Kabul, a anunţat duminică Ministerul britanic al Apărării, în condiţiile în care zeci de mii de persoane încearcă cu disperare să fugă din ţară după preluarea puterii de către talibani, relatează dpa, Reuters şi AFP.

„Condiţiile din teren rămân extrem de solicitante, dar facem tot posibilul pentru a gestiona situaţia cât mai sigur cu putinţă”, a precizat ministerul într-un comunicat dat publicităţii duminică.

„Gândurile noastre sincere se îndreaptă către familiile celor şapte civili afgani care din nefericire au murit în mulţimile din Kabul”, a mai menţionat Ministerul britanic al Apărării.

Aceste noi decese arată disperarea multor afgani care fie au lucrat cu trupele internaţionale în ultimele două decenii, fie activează în domenii ca apărarea drepturilor omului şi care încearcă să ajungă la aeroport.

Un raport întocmit de ONU avertiza că talibanii efectuează razii ţintite pentru a descoperi colaboratori ai guvernului înlăturat de la putere, în pofida asigurărilor că grupul radical islamist nu va recurge la represalii.

Trupele din mai multe ţări, printre care SUA, Germania, Regatul Unit şi Turcia, efectuează evacuări simultane de pe aeroport.

Forţele SUA au informat sâmbătă că au evacuat 17.000 de persoane de pe aeroportul din Kabul în ultima săptămână, în timp ce armata germană a scos din Afganistan 2.130 de persoane.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *