NEWS ALERT.Dragnea pregăteşte DECISIVA: Protocoalele SRI-PÎCCJ ajung la Curtea Constituţională


Camera Deputaților va sesiza CCR cu privire la existența unui conflict juridic între Ministerul Public și Parlament, legat de protocolul SRI-Parchetul General din anul 2016, pe motiv că Parchetul a „supralegiferat SRI”. Potrivit unor surse citate de Mediafax, sesizarea va fi depusă săptămâna viitoare.

Surse politice au declarat că președintele Camerei Deputaților va sesiza săptămâna viitoare, la Curtea Constituțională, un conflict între Parchetul General și Parlament, acuzând Ministerul Public că a „supralegiferat SRI”, prin semnarea protocolului cu acesta în 2016.
Informația privind depunerea sesizării la CCR a fost confirmată oficial de Florin Iordache, care a spus că sesizarea va ajunge la CCR atunci când textul va fi finalizat.

Întrebat de MEDIAFAX cine trebuie să facă procedural sesizarea și dacă e vorba despre președintele Camerei Deputaților, Iordache a răspuns: „Bineînțeles. Sau Guvernul”.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Parlament, că susține un eventual demers de sesizare a CCR pe marginea semnării protocoalelor din Parchetul General și SRI, idee avansată săptămâna trecută de deputatul social-democrat Florin Iordache.

Pe 25 septembrie, Florin Iordache a declarat, în ședința Comisiei juridică a Camerei Deputaţilor, în cadrul dezbaterilor privind OUG 6/2016, că prin semnarea protocolului cu SRI în anul 2016, procurorul general, Augustin Lazăr, a transformat Serviciul Român de Informații în organ de cercetare penală, astfel SRI primind puteri sporite.
„Din punctul meu de vedere, protocoalele sunt inadmisibile şi modul în care Procurorul General a semnat aceste protocoale sunt de natură să creeze un conflict constituţional şi ne gândim foarte clar să declanşăm un conflict constituţional datorită faptului că prin semnarea de către Procurorul General a acestor protocoale, mă refer şi la cel din 2009 şi la cel din 2016, a venit să adauge la Codul de Procedură Penală. (…) Prin semnarea acestor protocoale, procurorul general a venit să adauge la CPP şi a transformat SRI în organ de urmărire penală. Noi analizăm dacă nu este vorba despre un conflict constituţional şi dacă este necesar să sesizăm Curtea Constituţională”, a declarat Iordache.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.