fbpx
GENERAL

NEWS ALERT. Coreea de Sud AVERTIZEAZA: Test nuclear IMINENT în Coreea de Nord

1200x630 111kim jong un rachete nucleare 86034300

Coreea de Nord a testat un “dispozitiv de detonare nucleară”, a declarat miercuri un înalt responsabil al Preşedinţiei sud-coreene, adăugând că un test nuclear ar putea fi iminent, informează AFP, potrivit Agerpres.

“Teste ale unui dispozitiv de detonare nucleară în pregătirea unui al şaptelea test nuclear sunt acum detectate”, a anunţat Kim Tae-hyo, prim director-adjunct al Biroului Securităţii Naţionale al Coreei de Sud.

Aceste experienţe sunt întreprinse departe de principalul sit de teste nucleare al Coreei de Nord, supravegheat cu atenţie de Seul, a adăugat el.

“Autorităţile nord-coreene sunt pe punctul de a atinge faza finală a pregătirii pentru un test nuclear de amploarea şi calitatea dorite”, a spus Kim Tae-hyo în faţa unor jurnalişti. “Posibilitatea unui test nuclear iminent într-o zi sau două este scăzută, însă după aceasta există în mod cert o posibilitate”, a precizat el.

Coreea de Nord este în prezent lovită puternic de un val ucigaş de COVID-19, însă noi imagini prin satelit arată că Phenianul a reluat construcţia unui reactor nuclear, multă vreme suspendată.

Seulul şi Washingtonul au avertizat de mai multe săptămâni că Phenianul ar putea efectua un al şaptelea test nuclear, care ar fi primul din 2017 încoace.

Miercuri, Coreea de Nord a testat trei rachete, printre care posibil cea mai mare rachetă balistică a sa intercontinentală (ICBM), Hwasong-17, cu numai câteva zile după plecarea preşedintelui american Joe Biden din Coreea de Sud, duminică.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un şi-a intensificat recent programul de modernizare militară, efectuând de la începutul anului aproape 20 de teste de armament.

Sursa: stiripesurse.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.