News alert. „Ciuperca neagră”, care desfigurează pacienții Covid din India, s-a confirmat si in Rusia

-Infecția fungică, care a mutilat pacienții Covid din India, a apărut și în Rusia.

-Specialiști: „Din câte știu, au existat doar cazuri izolate de mucormicoză la pacienții cu Covid-19”

-Experți în micologie: „Rusia nu prezintă riscul unui focar în masă”

Rusia a înregistrat cazuri de infecție fungică rară și mortală care afectează pacienții infectați cu Covid-19 și pe cei care au trecut deja prin boală. Mucormicoza supranumită „ciuperca neagră” a mutilat inițial pacienții coronavirus din India, a transmis ziarul rus pro-Kremlin Izvestia citat de The Moscow Times.

Experții intervievați de publicație au subliniat că mucormicoza, pe care medicii indieni au numit-o „ciuperca neagră” datorită pigmentării sale întunecate, nu se răspândește de la oameni la oameni și Rusia nu prezintă riscul unui focar în masă. Infecția, care are o rată de mortalitate de 50%, începe de obicei în nas înainte de a se răspândi în ochi și creier.

Citiți și:  Alertă în spitalele din România! S-a descoperit CIUPERCA NEAGRA

„Din câte știu, au existat doar cazuri izolate de mucormicoză la pacienții cu Covid-19”, a declarat Nikolai Klimko, expert în micologie, menționând că alte infecții nu pot fi excluse.

De asemenea, acesta a exclus că „ciuperca neagră” este adusă din India, deoarece pacienții se află într-o stare prea gravă pentru a călători.

Pavel Volchkov, biolog molecular și șef al laboratorului de inginerie genomică de la Institutul de Fizică și Tehnologie din Moscova, a declarat pentru Izvestia că mucormicoza se răspândește în climatul subtropical umed și este legată de utilizarea antibioticelor.

„Ciuperca neagră” se poate răspândi acolo unde pacienții sunt tratați cu antibiotice pentru infecții bacteriene, potrivit specialiștilor.

Citiți și:  Alertă în spitalele din România! S-a descoperit CIUPERCA NEAGRA

Sursa: aleph.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!