News Alert. Cine pleacă de la Palatul Victoria

Premierul României, Viorica Dăncilă, a primit azi rapoartele despre activitatea ministerelor de Interne și de Externe privind desfășurarea alegerilor europarlamentare din 26 mai.

În acest context există informații potrivit cărora premierul va anunța, cel mai probabil azi, o remaniere guvernamentală.

Premierul urmează să se întâlnească azi la ora 15 cu șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, pentru a discuta despre problema remanierii.

În discuția cu Tăriceanu va fi mai ales chestiunea legată de ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, membru ALDE.

Așa cum se știe, președintele României, Klaus Iohannis, a cerut încă de zilele trecute demisia celor doi miniștri pe care îi consideră responsabili de organizarea defectuoasă a secțiilor de votare din diaspora și de cozile uriașe ale celor care doreau să voteze.

Rămâne așadar să vedem care va fi rezultatul discuțiilor de azi între premierul Viorica Dăncilă și șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

În funcție de discuții, e posibil să fie retrași, azi, chiar toți miniștrii ALDE. Asta înseamnă că formațiunea lui Tăriceanu ar putea ieși de la guvernare.

Mai e și varianta să fie remaniați miniștrii ALDE, dar și ministrul de Interne, Carmen Dan. Asta deoarece premierul a anunțat că a primit rapoartele pentru cele două ministere, în legătură cu alegerile din 26 mai.

Decizia va depinde însă și de rezultatul celor două rapoarte, privind alegerile, de la Ministerul de Interne și Ministerul de Externe.

Imediat după alegeri, Viorica Dăncilă a spus că dacă cineva a greșit, ”și sigur cineva a greșit”, cum a spus aceasta, atunci acele persoane vor suporta consecințele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *