NEWS ALERT. CAPCANA pregătită pentru Florin Cîțu. Care este „polița de asigurare” a lui Orban/SURSE

Liderii coaliției de guvernare se pregătesc să îngroape securea războiului, iar pacea va fi consemnată printr-un act adițional la protocolul prin care s-a format coaliția.

Surse din PNL ne-au explicat că acest moment ar putea fi speculat politic de către Ludovic Orban și exploatat în favoarea sa, pe viitor. Astfel Orban ar vrea să fie trecut în actul adițional modul în care sunt evaluați miniștrii, dar și primul ministru, iar forul care va judeca prestația acestora va fi partidul din care provin, adică cei care le oferă sprijin politic pentru ocuparea funcției.

Un astfel de protocol este o armă cu două tăișuri pentru Florin Cîțu, cel care s-ar putea trezi chemat în PNL să dea raportul.

Citiți și:  Cîțu îl cheamă la RAPORT pe Ciucă în scandalul momentului

În trecut, Ludovic Orban i-a transmis lui Florin Cîțu că nu are nicio problemă dacă dorește să candideze la Congresul PNL, însă dacă va pierde, atunci va fi mazilit din funcția de premier. Practic, într-un astfel de moment s-ar putea proceda la evaluarea premierului, iar Ludovic Orban, cu o legitimitate dată de Congres, ar putea cere schimbarea acestuia.

De asemenea, miniștrii vor fi sub o presiune uriașă. Dacă, spre exemplu, un ministru va juca în echipa lui Florin Cîțu, atunci poate fi executat la partid pentru a-și pierde puterea, înaintea Congresului.

Practic, din pacea nou câștigată în coaliția de guvernare, Ludovic Orban își va maximiza șansele la Congres și odată cu asta va controla Guvernul cu o mână de fier, având ”sperietoarea” în tolbă.

Citiți și:  BLOCAJ MAJOR in coalitie. Cîțu NU este de acord cu bugetul

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!