NEWS ALERT! Arafat, declaratie SOC: „STAREA DE URGENȚĂ ESTE SINGURA SOLUȚIE”


Criza epidemiologică din România se agravează de la o oră la alta, iar, în prezent, spitalele de coronavirus din țara noastră se află aproape de blocaj! Raed Arafat a făcut declarații alarmante în această seară la Digi 24 și, potrivit șefului DSU, în curând, “vom depăși 1.000 de cazuri pe zi”. Iar “starea de urgență este singura soluție”, a mai spus oficialul.

“Spitalele de terapie intensivă care primesc pacienți infectați cu COVID-19 nu mai au loc de Terapie Intensivă. Matei Balș, Marius Nasta, Ana Aslan sunt la capacitate maximă. Dacă apare un caz, îl vom muta în afara Bucureștiului. Și spitalul din Ploiești este ocupat la capacitate maximă. Soluția este să creăm paturi de ATI, să aducem ventilatoare. Avem stocuri și pentru că a apărut această problemă trebuie să apelăm la această soluție. Dar avem nevoie de personal. Și mâine vom avea o cifră record.

Citiți și:  Avocatul Piperea: Iohannis va decreta STARE DE URGENTA, ca să închida gurile celor care acuză fraude

O altă soluție în cazul în care în București apar între timp cazuri noi necesitând terapie intensivă ar fi să se facă loc fizic în spitale, să se amenajeze noi spații în care să fie aduse ventilatoare din stocuri. Dacă fizic nu este posibil să se amenajeze noi locuri în spitale, mai există și soluția unei unități mobile de rezervă, cu 12 locuri, care poate fi instalată lângă un spital”, a declarat secretarul MAI.

Ulterior, șeful DSU a mai spus: “Dacă vom continua așa, vom depăși 1.000 de cazuri pe zi. Dacă vrem să scădem la 100 de cazuri, pe zi trebuie impuse măsuri foarte dure. Singura soluție ar fi revenirea la starea de urgență”.

Citiți și:  Decizie la Guvern: Timpul de muncă al angajatului poate fi redus cu 50% în stare de alertă/urgență/asediu

Cancan.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

220 de vizualizări

loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile