NEWS ALERT. Ar urma DEBARCAREA lui Ludovic Orban? O nouă femeie va fi premier?


S-ar pregăti un adevărat cutremur pe scena politică! Președintele Klaus Iohannis ar urma să-l „debarce” pe Ludovic Orban de la șefia Guvernului.

Un nume neașteptat pentru opinia publică ar fi intrat în scenă. Național susține că Violeta Alexandru, ministrul Muncii, ar fi în calcule pentru a-i „fura” lui Ludovic Orban fotoliul de premier, conform sursei citate, aceasta având susținerea atât a oamenilor președintelui Iohannis, cât și a structurilor informative.

Totuși, ținem să precizăm că, de-a lungul timpului, Ludovic Orban a spus că singura variantă de premier a PNL este președintele partidului, adică „subsemnatul”.

În luna iulie a anului trecut, pe vremea când încă nu era prim-ministru al României, Ludovic Orban declara, în cadrul unui interviu acordat, în exclusivitate, reporterului Bugetul.ro, „Partidul Național Liberal a luat decizia în Consiliul Național și a stabilit candidatul la funcția de prim-ministru al partidului, în persoana președintelui partidului, adică subsemnatul”.

Revenind, însă, la articolul jurnaliștilor de la Național, aceștia spun că Violeta Alexandru ar putea ajunge premier al României pe linia Constantin Dudu Ionescu – Simina Tănăsescu, primul fiind conducătorul de facto al Comunității Naționale de Informații și consilier al lui Klaus Iohannis, a doua fiind omul șefului statului de la Curtea Constituțională a României. Aici adăugăm că în spațiul public s-a scris și că Violeta Alexandru ar beneficia și de suportul generalului Lucian Pahonțu, șeful Serviciului de Pază și Protecție.

„De la 18 ani, Violeta Alexandru practic a activat doar la vârful ONG-urilor finanțate la vedere de George Soros, o perioadă de vreme fiind colegă în conducerea acestora cu chiar Constantin Dudu Ionescu și Simina Tănăsescu. Iar la doar 21 de ani era deja consilier prezidențial în Departamentul de Comunicații Internaționale și Relații cu Românii de Pretutindeni din cadrul Administrației Prezidențiale, în mandatul lui Emil Constantinescu. Însă pe lângă teama că tot ceea ce creionează în linii mari la Palatul Victoria se transmite ”live” și la Palatul Cotroceni, se pare că Ludovic Orban are o abordare atât de prudentă față de aceasta și din cu totul alte motive. Legătura mai mult decât apropiată dintre Dudu Ionescu și Eduard Hellvig făcându-l pe Orban să se teamă că nu este turnat doar la Cotroceni, dar și la SRI! Astfel că premierul a încercat să o izoleze pe Violeta Alexandru nu doar în cadrul discuțiilor colocviale de pe holurile și prin birourile Palatului Victoria, dar și chiar în ședințele pline de Guvern. Acolo unde pur și simplu a refuzat să îi dea cuvântul ministrului Muncii! Numai că activistă soroșistă cu atâta vechime în spate, Violeta Alexandru a trecut la un năucitor contratac vocal împotriva premierului, în fața căruia acesta din urmă pare neputincios. Totul după ce Orban s-a destăinuit apropiaților din Guvern că bănuiala sa este că Violeta este cea care ar fi ”sifonat” informația privind lovitura de imagine ce urma să fie dată de premier prin tăierea cu 25 la sută a salariilor miniștrilor și secretarilor de stat.

Numai că Violeta Alexandru a blocat proiectul lui Orban, așa cum a blocat și alte inițiative ale premierului din cadrul Guvernului. Acolo unde mulți dintre miniștri stau cu capetele plecate, neștiind de la cine este mai bine ”să ia lumină”, de la premierul oficial Ludovic Oban sau de la premierul lui Iohannis, Violeta Alexandru. Mai ales că aceasta afișează același rictus pe sub vizieră atunci când vine vorba de legendarea susținerii SRI și a Cotrocenilor ca și Iohannis când este întrebat de relația sa cu Orban! De altfel, premierul tocmai ce a mai încasat o perversă greu de suportat din partea președintelui, după ce în cadrul celei mai urmărite ieșiri publice a acestuia, Iohannis a avertizat că nu i se pare corect ca pensionarii să suporte nota de plată a pandemiei. Ceea ce l-a deprimat și mai mult pe Orban, cel care trăgea cum putea de timp cu mărirea pensiilor. Dar care acum este convins că Violeta Alexandru nu va ezita să anunțe la momentul oportun că va mări pensiile, ca și alte măsuri sociale, pregătindu-și astfel intrarea în cursa finală pentru nominalizarea viitorului premier”, scrie sursa citată.

Sursa: bugetul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Un cometariu

  1. Traian Stefan

    Isteții lumii..comentatorii..de atâția amar de ani nu a-ți reușit sa realizați un anume lucru simplu și elementar.
    Dați în pdl-iști..ok..nu mă opun..pe cine susțineți? ..psd..udmr ..etc.. etc..
    Și acum lucrul elementar care nu necesita nici diplome universitare nici doctorate nici măcar bacalaureat…
    Concret: PLEACĂ UNII…VINE UNII

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.