Netanyahu amenință cu un război TOTAL. Breaking news

Tensiunile din Israel continuă și sunt departe de a se termina. În acest context, premierul israelian Benjamin Netanyahu, trage semnalul de alarmă. Acesta a anunțat că armata israeliană va continua operaţiunile în Fâşia Gaza până la atingerea obiectivelor.

Deși surse politice susțin că Guvernul israelian analizează o propunere de armistițiu, premierul Benjamin Netanyahu, a declarat, miercuri, că armata israeliană va continua operaţiunile în Fâşia Gaza până la atingerea obiectivelor.

El a mai adăugat că nu se va face nicio pauză, indiferent de situație.

“Nu facem nicio pauză. Urmărim îndeplinirea obiectivelor operaţiunii”, a afirmat Benjamin Netanyahu, conform cotidianului Times of Israel.

De cealaltă parte, în ciuda declarațiilor făcute de premier, surse citate de Agenţia France-Presse afirmă că Guvernul israelian analizează termenii unei propuneri de armistiţiu, subliniind însă că operaţiunile militare vor mai continua “câteva zile”.

În același timp, se pare că Benjamin Netanyahu nu exclude „să vină de hac” mişcării palestiniene Hamas în cazul în care opţiunea ”disuasiunii” eşuează, după nouă zile de confruntări armate sângeroase, relatează AFP.

Potrivit acestuia, există doar două posibilități, fie venirea de ”hac”, fie descurajarea acestora, însă Israelul este preăgtit pentru orice.

Cele două posibilități ale Israelului

„Există doar două posibilităţi de a-i înfrunta: fie le vii de hac – iar asta este în continuare o posibilitate -, fie îi descurajezi, iar în prezent suntem angajaţi într-o disuasiune fermă”, le-a spus Netanyahu unor ambasadori la Tel Aviv.

”Trebuie să spun că nu îndepărtăm nicio opţiune”, a adăugat el. ”Ceea ce încercăm să facem este exact acest lucru: să le diminuăm capacităţile, mijloacele teroriste şi să le diminuăm determinarea”, a mai declarat el.

”Sperăm să putem restabili calmul şi sperăm să-l putem restabili rapid. Vreau să spun că face asta făcând maximum pentru a evita victime civile”, mai declară Netanyahu.

De menționat este faptul că, declarațiile premerului israelian vin în contexul în care și în cursul de miercuri, armata israeliană a continuat bombardamentele asupra Fâşiei Gaza, fiind vizate din nou numeroase obiective islamiste, inclusiv reţeaua de tuneluri utilizată de combatanţii organizaţiilor Hamas şi Jihadul Islamic.

Totodată, militanţii islamişti au continuat să lanseze rachete spre Israel, fiind vizate inclusiv baze militare din zonele Hatzor, Hatzerim, Nevatim, Tel Nof, Palmachim şi Ramon.

În ceea ce privește bilanțul total, de la începerea confruntărilor militare, pe 10 mai, peste 3.750 de rachete au fost lansate din Fâşia Gaza spre Israel, unde bilanţul este de cel puţin 12 morţi şi peste 500 de răniţi. De cealaltă parte, în Fâşia Gaza, bilanţul bombardamentelor israeliene este de cel puţin 219 morţi şi peste 1.550 de răniţi.

Forţe israeliene anunţă că au vizat, în afară de instalaţii din care se lansează proiectile, mai multe cartiere generale al Hamasului, domicilii ale unor lideri ai mişcării palestiniene şi tuneluri folosite de mişcare în mutarea muniţiei şi combatanţilor.

Sursa: capital.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație